Magyar H. P. Lovecraft Enciklopédia

A The Black Aether magazin számára mindig is fontos volt a folyamatos fejlődés, ezért is indulnak mindig új projectek a meglévő kezdeményezések mellé. A Black Aether magazin, a Micro Ather ebook és a Podcast mellé, egy olyan, tisztán közösségi alapokra épülő közös projectet fogunk elindítani, aminek megvalósulásával teljes adatbázis és tudástár fog létrejönni Lovecraftről, műveiről, a kozmicizmusról. Ennek elindítására pedig a legszebb alkalom mai, Howard Phillips Lovecraft születésnapja.

A mai nappal elindul a Magyar H. P. Lovecraft Enciklopédia szerkesztése.

Egy olyan adatbázist fogunk létrehozni, ami a szójegyzékek mintájára, betűrendben adja meg az információkat, felkarol minden olyan adatot, ami csak egy kicsit is kötődik Lovecrafthez. Dátumok, nevek, címek, helyszínek, kiadványok, fikciós adatok, szereplők, entitások és univerzumok. Ábécé sorrendben és különböző keresési opciók, indexek által lesz az enciklopédia könnyen kezelhető. Egyfajta Wiki oldal lesz, de kezelhetőbb formátumban és természetesen teljesen ingyenes. A legfontosabb cél az enciklopédia létrehozásával, a magyar közösség kiszolgálása, hiteles és ellenőrzött információk szolgáltatása.

A Magyar H. P. Lovecraft Enciklopédia szerkesztése nagyon nagy feladat, ezért ismét a közösség erejére van szükség.

Az adatbázis menedzselése komplex és sok időt igénylő feladat lesz, a The Black Aether szerkesztősége nem fogja tudni egyedül összeállítani a – tervek szerint – több ezer szócikkből álló anyagot. Ebből kifolyólag az enciklopédia szerkesztése nyitott lesz, pontosabban bárki részt vehet benne, küldhet be szócikket, de ezek minden esetben ellenőrizve lesznek. Ez egy igazi közösségi project, amiben bárki részt vehet és a végeredményét bárki élvezheti, hasznosíthatja.

Természetesen van pár megkötés a beküldendő anyagokkal kapcsolatban, ezeket a FAQ-ban elolvashatod, de egyet ki kell emelnem. Lesznek olyan szócikkek, amik elkészítésére én fogok felkérni olyan, általam nagyra becsült szerzőket, akik valóban hazai szakértői Lovecraftnek és munkásságának.

Természetesen a The Black Aether önállóan is szerkeszti az adatbázist, de a te segítségeddel, sokkal könnyen összeállítani egy ilyen komplex anyagot. Őszintén remélem, hogy a közösség ismét megmutatja mire is képes és közös erővel létrehozzuk a Magyar H. P. Lovecraft Enciklopédiát.

Tomasics József

mm
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Scroll to top