TBA 2016/08/22 – 08/28

08.22.

– Egy kis vérpezsdítő, nagyon egyszerű kvízjáték a hét elejére, amiben nem csak Lovecraftről és novelláiról, hanem a Cthulhu-mítoszról is vannak kérdések.

– Ugorjunk neki még egyszer a Lovecraft/Cthulhu-mítosz + gyerekek kapcsolatának, valaki esetleg lemaradt róla eddig. A The Unspeakable Oath állított össze egy válogatást olyan kiadványokból, amik kifejezetten gyerekeknek készültek. Azt erősen kétségbe vonom, hogy Lovecraft vagy a mítosz „felvezetésére”, bemutatására készültek volna (bármit is állítanak róluk), főleg elnézve pár illusztrációt. Tényleg ennyire fontos, hogy olvasni még nem tudó gyerekünknek rémtörténetet olvassunk fel lefekvés előtt, még ha „finomítva” is van az eredeti történet?

– A H. P. Lovecraft Filmfest nem pazarolja az idejét, már folyamatban van az Kickstarter kampány, amivel 3 napos belépőt vehetsz az októberi rendezvényre és ez mellé még számos ajándékot is kapsz, amiket amúgy külön is meg tudsz venni. Gyorsan el fogják érni a 15.000 dollárt, ami nem csoda, az 500 dolláros „All Access – Starspawn of Cthulhu” csomagból, már három darab elkelt.

– Új H. P. Lovecraft biográfia fog megjelenni szeptember 13-án a Soft Skull Press kiadásában, amit W. Scott Poole írt. Lovecraft életét és is feldolgozza, de inkább utóéletét, munkásságának modern írókra, művészekre gyakorolt hatását állítja fókuszba. Kíváncsi leszek a tartalmára, és főleg arra, mit értenek azon: provokatív kiadvány.

– Bár postai használatra nem alkalmas ez a bélyeg kollekció, de mindenképpen érdekes, főleg azért, mert van köztük pár egészen kiválóan elkészített bélyeg is. A két oldalas PDF letölthető a H. P. Lovecraft Historical Society oldaláról. l

 

08.23.

– Nem tudod elképzelni Erich Zann milyen dallamokat játszott hegedűjén őrületében? Alex Voytenko zeneszerző megmutatja neked! Hegedűre és nagybőgőre komponálta meg Eich Zann őrült dallamait, amik hátborzongatóan tökéletesen adják vissza a káosz hangjait. Kötelező darabnak tartom, mert egyszerűen zseniális inspiráló hatása van. Alexey Voytenko "The music of Erich Zann", hegedűn játszik Orest SmovzhAlex Voytenko "The music of Erich Zann", nagybőgőn játszik Anton Zhukov.

– A Cryo Chamber következő válogatás albuma, ismét egy Lovecrafti istenséget hoz el nekünk. Még nincs pontos megjelenési dátum, de még idén érkezni fog Nyarlathotep, és 26 szolgálójával elhozzák Azathoth hangjait.

– Már sok Lovecrat által ihletett zenekar, vagy alkotás szerepelt az oldalon, Vidra Úr nem is egyről írt részletes elemzést, de persze valaki mindig kimarad. Egy friss és főleg tartalmas válogatás a BandCamp oldalon, ami az általuk legjobbnak vélt Lovecraft dallamokat és alkotókat mutatja be.

– Ki merem jelenteni, hogy a The Black Aether galériasorozatának legerősebb kollekciója, a cseh Blanka Dvorak „Apologies to H. P. Lovecraft” albuma. Kevés információ, de ehhez az albumhoz nem is kell semmit mondanom.

 

08.24.

– Greig Johnson elkészült komédiasorozatának harmadik részével. Nem nehéz kitalálni, hogy a Pickman”s Guest, melyik Lovecraft novella alapján készült. A Christopher Lackey, Charles Waller, William J Wallace, és Kristyna Baczynski küzreműködésével készült jelenethez a zenét ismét a zseniális Reber Clark készítette. Fun.

– Elég nagy a baj a Lovecraft Tales játék Indiegogo kampányával, nem igazán jönnek a befektetők. Nem tudom mi az oka, kétségbeesés vagy egy tervezett kampány, de jelen pillanatban a játékot 2 (igen kettő) dollárért megveheted. Személy szerint nem vágtam volna bele Indiegogo kampányba, ha a téma Lovecraft kötődésű. Bármennyire is korlátózva van a Kickstarter régiónként, meg lehet találni a módját, hogy ott is elindulhasson a kampány.

– Az idei év egyik nagy bejelentése volt, hogy még nyáron elindul a Lovecraft TV, aminek debütáló sorozata a Mountains of Madness rajzfilm a Lovecraft eZine oldalon lesz nézhető. Egy hét múlva vége a nyárnak, a sorozatból pedig összesen egy pilot rész látható most online. Remélhetőleg előbb utóbb felpörögnek az események.

– Douglas Wynne író, még 2014-ben írt egy bejegyzést a blogjába, amiben sorra veszi Lovecraft legerősebb 10 kezdőmondatát, és rövid megjegyzést is fűz hozzá. Szerintem elég pontos a lista, bár ez egyéni megítélés kérdése természetesen. Legjobbnak Wynne is a The Thing on the Doorstep kezdőmondatát hozta ki, amivel nem nagyon lehet vitatkozni. Vagy szerinted igen?

 

08.25.

– A BLACK AETHER #2 utórendelési akciója, ma este lejár. Jelen pillanatban, mikor ezt a bejegyzést írom, úgy néz ki, hogy nincs meg a minimális mennyiség a megvalósításhoz. De ez egyelőre még nem jelenti azt, hogy nem fog megvalósulni az utónyomás.
Egyeztetés és egyezkedés kezdődik a nyomdával, kitalálunk valamilyen megoldást, hogy akik megrendelték a magazint, hozzá is jussanak. Bővebb információkat HÉTFŐN fogok tudni mondani. Megteszek minden tőlem telhetőt, hogy teljes legyen a sorozat.

A Black Aether #3 magazin elkészült! A magazin harmadik része, ami a jövője szempontjából mérföldkőnek számít, 12 darab történetet tartalmaz, és H.P. Lovecraft Nathicana című versének fordítását – pontosabban újrafordítását -, Vachter Ákostól. Ákos kifejezetten a Black Aether magazin részére ajánlotta fel, hogy nálunk jelenjen meg először a versfordítás. Ez egy nagyon megtisztelő lehetőség a magazin számára. A szeptemberi magazin, borítóval együtt 108 oldal!

 

08.26.

A Cthulhu Virtual Pet, egészen elképesztő sikereket ér el, pontos adat nincs, de az Androidos verzió, 500.000 letöltés felett jár. Folyamatos a fejlesztés és ajándékokkal is kedveskednek a játékosoknak, aki ezen a héten frissíti a játékot, 10.000 érmét kap. Ehhez a 0010000 ajándék kupont kell használni.

– Gábor Csigás már megosztotta a Kerekasztal csoportban a PCgamer cikkét, amiben az újságíró eléggé optimista a készülő Call of Cthulhu videojátékkal kapcsolatban. Ha a játék valóban vissza tudja adni az asztali CoC szerepjáték hangulatát, akkor már nyert ügyünk van, mert az RPG elég jól megközelíti kozmikus horrort. Bár azért már hallottunk olyan cikkekről is, amik nem a játékos, hanem a fejlesztők véleményét és érdekeit képviselték. Remélem, én tévedek.

– Egyre többen ítélik meg úgy, hogy a videojátékok piacán belül is jelentős hatása van/lesz Lovecraft örökségének. Erre tanúbizonyság az egyre több bejelentés/fejlesztés/megjelenés. A Gameinformer is körbejárja ezt a témát, miként hat(ott) HPL a videojátékokra. Vajon vissza lehet adni Lovecraft világát videojátékokon keresztül?

– Közel fél órás Mansion of Madness 2 játékbemutató videó az idei GenCon-ról a Team Covenant csapatától a Fantasy Flight Games standján.

Még hat napig tart a DriveThruRPG „Cthulhu Mythos Sale” akciója, amit Lovecraft születésnapja alkalmából indítottak. A lista nagyon hosszú, 861 darab termékből választhatsz és jellemzően 1-3 dollár kedvezményt zsebelhetsz be.

 

08.27.

– A Micro Aether augusztusi leadási határa ideje ma este lejár, de természetesen ahogy eddig is, ha még dolgozol a történeteden, akkor ne kapkodd el, jövő hét csütörtök reggelig még elküldheted a szokásos címre,  info@theblackaether.com, a tárgymezőbe kérlek írd be: Micro Ather 2016/Augusztus.

– Az Ixtlan Artworks- From Beyond film világpremierje H.P. Lovecraft születésnapjának 126. évfordulóján volt, augusztus 20-án Providence-ben a H.P. Lovecraft Film Festival and CthulhuCon alkalmával. Mivel a fesztivál csapata nem arról híres, hogy gyorsan készülnének el a beszámolókkal, ez ebben az esetben sincs másképp. Addig viszont a csapat három oszlopos tagja, Erdélyi Gábor „Gabo” rendező, Tarnai László „Tata és Nagy Balázs Pál, aki Tillinghast szerepét játszotta a filmben, válaszolt az Aether kérdéseire. Indokok, okok, érvek és ellenérvek. Kiderül, hogy amatőr-e a csapat, és ami a legfontosabb, mikor lesz látható a film.

 

08.28.

– Howard Phillips Lovecraft a The Whisperer in Darkness, 26.700 szóból álló kisregényét, 1930 február 24 és szeptember 26 közt írta. Első megjelenése nyomtatásban a Weird Tales 1931-es augusztusi számában volt. Nem is lenne Lovecrafti a történet, ha nem tartalmazna számos olyan elemet, nevet, évszámot,amik visszavezethetők Lovecraft életének egyes időszakaihoz. – ajánló

– Mikor hírt adtam arról, hogy a Black Aether harmadik száma elkészült, nem gondoltam volna, hogy a mondat, amiben a Black Aethert érintő változásokat említettem meg, ekkora érdeklődést fog kelteni. Erről a változásról a részletes információt, szeptemberben a BA#4 felhívásával együtt szándékoztam részletesen kifejteni. Azóta nem győzök válaszolni a privát üzenetekre, kérdésekre, ezért itt és most megtudhatsz minden részletet.

 

mm
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Scroll to top