TBA 2016/08/29 – 09/04

08.29.

A Kickstarteres előrendelések után, a Chaosium Inc. elérhetővé tette a Call of Cthulhu RPG könyveinek nyomtatott verzióját mindenki számára. Az oldalról meg tudod rendelni a könyveket, ráadásul, mindegyik mellé megkapod a PDF verziót is. További jó hír, hogy aki eddig csak a PDF verziót vette meg, azt hamarosan értesíteni fogja a kiadó, kedvezményes áron veheti majd meg a nyomtatott verziót. Mielőtt bevásárolnál, figyelmedbe ajánlom Eperjesi András nagyon részletes beszámolóját a szerepjátékról a The Black Aether honlapon, amiben tanácsokat is ad, melyik könyvet érdemes megvenned.

 

08.30.

– A Cryo Chamber ismét elérhetővé tette a Cthulhu válogatás albumot. Ingyen meg tudod hallgatni a BandCamp oldalon, vagy akár meg is vásárolhatod, mindössze 7 dollárért. Az albumon 13 zenész közreműködésével jött létre, teljes hossza 79 perc. Igazi klasszikus.

– Örömhír! A BLACK AETHER #2 utórendelése meg tud valósulni, változatlan áron és feltételekkel! Ez abban az esetben lehetséges, ha a következő napokban – mikor mindenki megkapja a rendelési információkat -, mindenki el is utalja a magazin árát. Természetesen, mindenkit értesíteni fogok! Még nyitva hagyom a rendelési lehetőséget szerda (08.31.) estig, és csütörtök reggel mindenki megkapja a rendelési információkat! Örvendezzünk!

 

08.31.

– Emlékszel még a szöveges kalandjátékokra? És az FMV (Full Motion Video) játékokra, mikor még a CGi nem volt ilyen szinten és színészeket alkalmaztak?  (Mortal Kombat RULEZ!) Akkor most mutatok neked egy halálos kombinációt: szöveges, kérdez/felelek Lovecrafti játék, 1929 darab FMV betéttel. Ha jó sztorit írtak hozzá, a The Infectious Madness of Doctor Dekker nálam jó ideid mindent háttérbe fog szorítani.

– Már nagyon várom azt az időt, mikor itthon is elindulnak a kis csapatok és a garázsban összehoznak ilyen rövidfilmeket. Bár a számomra érthetetlen zöld fény és a két darab teljesen felesleges jumpscare jelenet nem passzol a koncepcióba, de ezen felül nagyon pofás rövidfilmet hozott össze ez a négy(!!!) ember. Ebből egy volt a szinész, egy pedig a kiegészítőket készítette. Tényleg „csak” egy kamera kell.

– Gage Prentiss neve mostanában gyakran megfordul Lovecrafti rajongók közt, ő tervezte az éppen crowdfunding kampány alatt lévő H. P. Lovecraft szobrot is. Oldalát átböngészve igazi kis ereklyékre talál az ember, ráadásul majdnem mindegyikhez tartozik egy kis fikciós háttértörténet. Kedvencem a The R’lyeh Oculus.

– Ne felejtsd el megnézni a Mountains of Madness wesorozat első pilot epizódját, ez egyelőre még ingyenes. Miután megnézted, őszintén kíváncsi vagyok a véleményedre, hétvégén pedig a TBA is elmondj a véleményét egy hosszabb cikk formájában.

 

08.01.

MEGJELENT A BLACK AETHER #3! A Black Aether magazin mérföldkőhöz érkezett a harmadik számával. Ez a harmadik szám győzött arról, hogy a magazinra van igény és a hazai közösség támogatja ezt a kezdeményezést. Egyre több novella érkezik, egyre több grafikus csatlakozik a Black Aether csapatához, ami egyre több munkát és egyre több felelősséget jelent. Tartalom és online rendelés a honlapon!

 

08.02.

– Roger Ho társasjátéka a Deep Madness szeptemberben fog érkezni Kickstarterre, a játék ötvözi H. P. Lovecraft és az Alien sorozat világát. A csapat elérte a 10.000 like-ot a Facebook oldalon, és ezt egy kis akcióval ünneplik meg. Oszd meg az eredeti bejegyzést a Deep Madness oldaláról és kapsz plusz egy epic szörnyet, ha majd megveszed a játékot.

– Geeknap lévén elsősorban (szerep)játékosoknak ajánlom ezt a gyűjteményt, de kifejezetten hasznos anyag, ha éppen egy történetet írsz, és szükséged van egy amerikai épületre a XIX. századból. Isaac H. Hobbs könyve 122(!) darab olyan épület tervét, alaprajzát és koncepcióját tartalmazza 1876-ból, amik tökéletesen megfelelnek egy igazi Lovecraft rémtörténethez. Kincs!

– Sandy Petersen ismét részt vett egy Reddit AmA-n (Ask Me Anything), persze ez a The Gods War KS kampányának közepén nem meglepő. Szerencsére nem csak az új játékról esett szó, feltettek sok olyan kérdést is, ami a Cthulhu-mítosz játékokhoz kapcsolódik. Érdemes átböngészni.

– Hank Flynn nyomozó visszatér, hogy ismét Arkham legsötétebb utcáin nyomozzon rejtélyek után. A Casefile: ARKHAM képregény második része, aminek címe Her Blood Runs Cold, nagyon jól áll a Kickstarteren, 7.800 dollár meg van a 10.000-ből és még hátra van 22 nap. Lovecraft és a noir, nem mindenki szereti ezt a kombinációt, sokan kifejezetten ellenzik, és pedig kifejezetten szeretem ezt a szettinget, természetesen csak ha megfelelően kezeli a forrást.

 

08.03.

– Valljuk be, ha tisztelünk és rajongunk egy alkotót, legyen az zenész, művész, vagy esetünkben egy írót, akkor szeretnénk megismerni a művein túl magát az embert is. Lovecraft élvezte az életet, és ha nem is hedonista módon, de szeretett enni is. Étkezési szokásaival, és kedvenc ételeivel kapcsolatos levél részletekből raktunk össze egy kis meglepetést Lovecraft 126. születésnapja alkalmából, technikai okok miatt kissé megkésve.

– Amikor első körben hírt adtunk a HPlovecraft.TV születéséről, nem igazán tapsikoltunk örömünkben. Mondhattok bármit, a remény az egy jó dolog, de amikor megtekinthetővé vált az első, úgynevezett „pilot” epizód, és azt láttam, hogy ez nem egy adaptáció, hanem csak egy „inspiráció”, már kevesebb jót vártam, de azt nem hittem volna, hogy öt percbe bele lehet sűríteni mindent, aminek nincs helye egy Lovecrafti történetben.

 

08.04.

– A szeptember, ha lehet ilyet mondani, nagyon erős hónap lesz a Micro Aether életében. Lovecraft zseniális, ikonikus novellákat alkotott vagy éppen szeptemberben jelent meg egyikük. Nehéz a választás, kivétel nélkül mind remekmű, de azért, hogy egy kis kihívás is legyen, a szeptemberi téma:
• The Colour out of Space
• The Temple

– Howard Phillips Lovecraft 1922 októberében írta a The Hound című novelláját, ami eredeti nyelven 3.000 szóból áll. Először a Weird Tales magazin 1924-es februári számában, majd Lovecraft halála után, az 1939-es szeptemberi számában jelent meg.

– H. P. Lovecraft novellája a The Hound a kedvenceim közé tartozik, biztos helyet foglal el az első öt kedvenc közt. Tisztában vagyok azzal, annak ellenére, hogy Lovecraft az elsőkként küldte el a novellát a Weird Tales számára, később még is halott kutyának, egy darab szemétnek nevezte saját alkotását. – szubjektív vélemény

 

mm
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Scroll to top