TBA 2016/09/12 – 09/18

Feltöltve: 2016/09/21
Kategóriák: Friss
Becsült olvasási idő (185 szó/perc): | Szavak száma:

09.12

– A Black Aether #3 magazin elfogyott! Hihetetlen gyorsasággal, a magazin elfogyott másfél hét alatt. Erre a megrendelés gyorsaságra nem számítottam.Ha most szeptemberben lemaradtál a rendelésről, ne csüggedj, mert október 1-én már indul is egyből az utánrendelés, ami két hétig fog tartani, ez alatt lesz időd feladni az utórendelést. Az utórendelés, csak akkor fog megvalósulni, ha a megrendelések száma eléri azt a minimumot, amit a nyomda még elfogad. Előre feliratkozni nincs lehetőség.Előfordulhat, ahogy eddig mindig megtörtént, hogy valaki megrendeli a magazint, de nem fizeti ki.Ebben az esetben ezek a magazinok újra rendelhetőek lesznek.

– Ha a The Infectious Madness of Doctor Dekker FMV játék olyan jó lesz, mint amit ez a rövid részlet sejtet az egyik ending videóból, akkor valóban igazam lesz és jó időre búcsút lehet mondani, munkának, családnak és egyéb szociális elfoglaltságoknak.

– A Sentinel Hill Press folytatja a gyorstalpaló cikksorozatát a kultuszokról. Ezúttal sorra veszi azokat a kultuszokat, szektákat vagy egyéb csoportokat, amik Lovecraft történeteihez, és az abban szereplő településekhez tartoznak. Van benne eredeti Lovecrafti szekta, de van olyan is, ami a Chaosium nevéhez köthető. Ismételten, szerepjátékosoknak, mesélőknek tökéletes, de nagyon hasznos akkor is ha éppen a saját történetedet írod.

– Az Eldritch Pipes – nem nehéz kitalálni – pipákat készít, kifinomult ízlésű kultistáknak, pszichopatáknak és egyéb finom lelkületű vásárlóinak. Az kézzel készített pipák közt megtalálni a Mítosz sorozatot is, amiben jelenleg kilenc darab található, bár csak az „Alhazred” elérhető, ami igényesen kivitelezett, díszdobozban érkezik. És az ára? Potom 750 font.

 

09.13.

– Mi történik, ha ötvözöd H.P. Lovecraft „The Rats in the Walls” novelláját Geroger R. R. Martin „A Song of Ice and Fire” sorozatával? Megszületik a Seven Kingdoms „In the Walls” heavy metal albuma. A sikeres Kicsktarter kampány után meghallgathatod a számokat a The Wall Street Journal cikk végén.

– Murray Groatról, vagy ahogyan a művészvilágban jobban ismerik Muzski vagy Muz, illene már egy rendes bio-t összerakni, mert eddig mindenhol csak annyi szerepel, skóciai származású. Honlapjáról, ami a DA bio-ban szerepel, inkább említést se tennék, blogja pedig 2012 óta nem frissült. – keddi galéria

Luis Camacho Campoy nem készített Sok Lovecrafti alkotást, de ami elkészült az mindenképpen maradandó. Bár Nyarlathotepről nekem az Alien 4 ugrik be, de a Tindalos kutyái festmény egyszerűen zseniális. Remélhetőleg Campoy újra alkot Lovecraft ihletésűt, szeptember 7-én egy új Dagon festményt tett közzé facebook oldalán.

– Kifakadás, zsörtölődés vagy gyerekes hiszti, de a Focus Home Interactive elmehet abba a nagybetűs… Ennyi idő, várakozás és sok sok sok ígért anyag után, ott tartunk még mindig, hogy 2016 szeptemberében kiraknak egy totálisan közhelyes képet, amin van egy Lovecraft idézet. Call of Cthulhu játék… akkor én most el is engedtelek. Husss.

 

09.14.

– Kedvenc animátorunk Richard Svensson The Lone Animator elkészült egy újabb zseniális alkotásával. Nagyon jó választás volt a feldolgozáshoz J. Chapman Miske „The Thing in the Moonlight” novellája. H. P. Lovecraft 1927. november 24-n levelet írt Donald Wandereinek, amiben megírta egyik álmát. Miske ezt a levelet, ezt az álmot dolgozta fel novellájában, Sevensson pedig ezt a novellát animációjában.

– Tütürürüüüü! A Black Aether #3 magazinok hazaértek! Friss, ropogós… és rohadt nehéz. A 108 oldal 7 mm vastagságot ad ki! Őrült tempójú, szelektálás, csomagolás, címzés, számlázás vár ránk a következő két napban. Igyekszek már holnap postára adni a magazinokat. Brutális! u.i.: ugyan itt, akciós kondibérletet vennék, vagy emeleti lakásomat földszintire cserélném

– Nem jó hír. Alan Moore befejezi a képregényírást, visszavonul. Ez a Lovecrafti közösséget különösen erősen fogja érinteni, hisz nagyon kevés jó minőségű képregény jelenik meg számunkra, azok nagy részét is Moore készítette. Bejelentésében elmondta, hogy a H. P. Lovecraft projektjeit be fogja fejezni, de újba már nem fog belekezdeni.

– A Dark Regions Press még áprilisban adta ki a sikeres Indiegogo kampány után a gyönyörű Dreams from the Witch House: Female Voices of Lovecraftian Horror antológiáját, 20 történettel. A könyv sajátossága, amire a címével is utal, hogy mindegyik történetet egy hölgy írta, és ahogy jellemezték egy cikkben, a legendás íróktól egészen a feltörekvő csillagokig mindenki képviseltette magát. A Black Aether #3-ban Bella Katalin egy gótikus rémtörténete fog szerepelni, ami Vasass Mariann verse után az első rémtörténet a magazin életében, amit hölgy írt, bár ahogy Katalin mondta, nem az utolsó, mert nagyon megtetszett neki a rémtörténetek világa. Remélem ezen a téren is elindul majd valami a hazai közösségben, mert bőségesen vannak női olvasói magazinnak. Szívessen feltenném a kérdést miért ilyen kevés a női rémtörténet író, bár szerintem erre a választ nem tudnánk kideríteni.

– Csodás érzés volt, mikor a támogatási felhívás után, már pár órával meg is érkezett az első pénzösszeg és utána is érkezett még jó pár. Volt aki kisebb összeggel, volt aki nagyobbal, volt aki paypal-on. volt aki banki utalással küldte el a támogatását. Mindenkitől megkérdeztem a neve szerepljen-e az oldalon, és kivétel nélkül mindenki azt mondta: Nem ez a lényeg.
Valóban nem ez a lényeg, ám úgy gondolom a The Black Aethernek és a közösségnek is meg kell adni az esélyt, hogy kifejezhessük köszönetünket a támogatásrét, ugyan is ez az összeg, ahogy mondtam a közösséget fogja szolgálni. Hamarosan egy külön oldalon fogok köszönetet mondani mindenkinek, aki támogatta az oldalt, de addig még pontosan le kell egyeztetnem, ki engedélyezi, hogy a neve szerepeljen a támogatók közt. Jelen pillanatban már 2.000 HUF sincs hátra az összegből. Köszönök minden eddigi és minden további támogatást a magam és a közösség nevében.

 

09.15.

Szünnap

 

09.16.

– Erős kezdés lesz ez a mai geeknaphoz, de Dolores Fitchie eposza az „A Brief History of the Shoggoths” letaglózott. Előszört azt hittem, hogy egy egyszerű versike, de mikor legörgettem az oldalt és megláttam mi is ez valójában. A maga – elnézést, de nem tudom máshogy mondani – elborult módján, elmeséli a Shoggotok komplett történetét, mind ezt rímekbe szedve. Az illusztrációk ugyan olyan veszedelmesek, mint a költemény, de ha megnézed őket, néhány helyen hangosan fogsz felröhögni.

– Tane Williams designer készítette a 2013-as Evil Dead remake, Necronomicon könyvéhez az illusztrációkat. Nekem kicsit túl modernnek tűnik, de az 5. és 10. oldal egészen érdekes. Mindenképpen ajánlom szerepkátékhoz, mesélőknek kifejezetten.

– Ne az nagyon funky. Könyvjelzők Brady Stoehr-től.

– A Call of Cthulhu szerepjátékosok ki vannak éhezve az új kampányokra, vagy az egylövetű játékokra, főleg miután a hetedik kiadás elég jól sikerült. Dave Sokolowski nem most kezdte az ipart, több CoC kampány is fűződik a nevéhez, tegnap pedig elindult az új kalandmodul a Sun Spots – A Call of Cthulhu RPG Scenario Kickstarter kampánya. 24 óra alatt meg is lett a kitűzött 5.000 dolláros cél. Egy biztos, New England és az 1920-as szetting engem már megvett.

– Az elmúlt két napban, több mint 200 darab csomagot raktunk össze, a BA#3 rendelésével és a BA#2 utórendelésével együtt. Számláztunk, címeztünk, ragasztottuk. Ha kedvesem, Edit éppen nem ér rá, szabadságát nem áldozza fel, már javában az őrület határán állnék. Vagy már éppen átléptem volna rajta. Még van adminisztrációs feladatunk, de ha minden jól megy, ma este postára kerül az összes csomag. Ha ez esetleg nem valósul meg, akkor hétfőn reggel kopogtatunk a Postán. Örülni fognak nekünk ismét.

 

09. 17.

– Rég elfeledett francia dokumentumfilm H. P. Lovecraft életéről, magyar nyelven. Itthon Spektrum televízió Időgép sorozatának egyik darabjaként láthattad az 1998-ban készült „The Case of Howard Phillips Lovecraft” dokumentumfilmet, amit Anne-Louise Trividic és Pierre Trividic írt, Patrick Mario Bernard és Pierre Trividic pedig rendezte. A 45 perces dokumentumfilm 2007 október 23-án megjelent DVD-n is, és még jelenleg is rendelhető az Amazonon.A YouTube linkre Vidra Gyula talált rá, az „Idegen tollak…” blogon pedig megtalálod a film teljes szövegét. A film, hogy is mondjam, elég „érdekes”, nekem eleve elég fura koncepció, hogy a narrátor végig Lovecrafthez beszél, mintha elmondaná neki saját történetét. A tartalma pedig… beszéljünk róla.

– Ma reggel, ahogy mondani szokás, ledobtam a gépszíjat. Az állam leesett, mikor megláttam a 118.000 követővel rendelkező Weirdbook Magazine Facebook bejegyzését, Egy könyvet promóznak és ehhez, H. P. Lovecraft Ex Oblivione történetét tették közzé…… Juhász Ernő illusztrációjával, amit a Black Aether #2 magazinba készített! Az érdem egyértelműen Ernőé, hisz az ő DevinatArt oldaláról indult ki a WM, de azt kell mondjam, engem is szétvet a büszkeség! Most már nagyon érik az az interjú! 😀

– A 600 (hatszáz) az 599 és 601 között található természetes szám. Mivel osztható számjegyeinek összegével, így Harshad-szám. Téglalapszám (24 · 25). Erősen bővelkedő szám: osztóinak összege nagyobb, mint bármely nála kisebb pozitív egész szám osztóinak összege. A The Black Aethernek 600 követője van.

 

09.18.

91 ével ezelőtt a mai napon, szeptember 18-án írta meg Howard Phillips Lovecraft az In the Vault című novelláját, ami nyomtatásban először The Tryout magazin novemberi számában jelent meg. Az In the Vault nem a jelentősebb Lovecrafti novellák közé tartozik, de a mai borongós időjárás, tökéletes alkalom arra, hogy (újra) elolvasd. – ajánló

 

Ne hagyd ki ezeket se!

Pólya Zoltán: Az élet és a halál anyaga

Azt hiszem, szeretem Mr. Hershey-t. Mr. Hershey-vel mindig napszállta után szoktam találkozni, a D.-i apátság romos falai között. Máig nem lehet tudni, hogy voltaképpen mitől is égett le tíz évvel ezelőtt ez az ősi, szent hely, amelynek az oltárát egyes vélekedések szerint egy, a kereszténységnél sokkal régebbi vallás áldozati kövéből vésték ki az alapítók. Az apátság teteje azonnal beomlott,...

Mészáros Lajos: Szekta Rt.

„Amidőn elszabadul amaz ocsmány szörny, kit most Istenként imádtok, bálványoztok, és féktelen éhségében a húsotokból fog lakmározni, míg ti borzalmas kínok közt hánykolódtok, akkor felnyílik szemetek, és látni fogjátok, milyen rémséget szabadítottatok e sárgolyóra, és végül őrjöngve átkozzátok majd alantas tetteiteket…”     1897. október 31. Nem sokkal sötétedés után, de még éjfél előtt   –...

Bojtor Iván: A Kapu Pecsétje

Repülőnk hajnalban szállt fel a párizsi Orlyról. A gép kapitánya, Marco Floretti kapitány előre elnézést kért az esetleges légörvények okozta kellemetlenségekért, majd jó utazást kívánt, és a hangszórók hangos kattanással elnémultak az utastérben. Még bámultam néhány percig az alattunk elsuhanó tájat, aztán elővettem a táskámból a reptéren vásárolt szíverősítőt, és miközben megittam, azon...

Szőllősi-Kovács Péter: Inis Mona alkonya

1.   A Caernarfon-öböl bejárata felett sirályok rikoltoztak. Fehéren cikázó röptük jól kivehető volt a nyugtalan tenger fölött gyülekező ónszínű fellegek háttere előtt. Nyugat felől, a baljós látóhatár peremén is fehér szárnyak tűntek fel; hajó közeledett a parthoz. Nem az öböl felé navigált, hanem a dél-nyugati irányban húzódó partszakasz egyik kihalt része felé. Szél ellen fordult,...

Patonai Anikó Ágnes: Én, Keziah

Wilhelm   Én azt mondom, a bíró urak végezzék csak a dolgukat, derítsék ki, valóban elkövette-e az asszonyom azokat a szörnyűséges rémtetteket, amelyekkel vádolják! Alávetem magam a vizsgálatnak egész házam népével, hisz ismernek mind, jól tudják, hogy tisztességes ember vagyok. Esküszöm az Úr szent nevére, hogy az igazat mondom.  Az erdőben. Úgy négy évvel ezelőtt. Vadászni voltam. A suta,...

Bojtor Iván: A fennsík

Már késő délután van, de még mindig forrón tűz a nap. A traktorok vájta poros földúton tartok a dombok irányába, fel arra az ezerszer is elátkozott Geleméri-fennsíkra. A kutyát ma nem hoztam magammal. A jó öreg Abdult bezártam a pince egyik sötét, ablaktalan zugába, hogy a szomszédok ne hallják a szerencsétlen jószág kétségbeesett nyüszítését – mert ma éjszaka nyüszíteni fog, az biztos. Ha...