TBA 2016/09/26 – 10/02

09.26.

– 86 évvel ezelőtt, Howard Phillips Lovecraft a mai napon, szeptember 26-án fejezte be a The Whisperer in the Darkness című kisregényét. Ismét csak egy tökéletes alkalom, hogy elővedd a történetet és elmerülj Lovecraft világában. Ha eddig nem tetted, olvasd el a TBA ajánlóját, amiben jó pár érdekes háttérinformációt megtalálhatsz.

– Ne felejtsd el, hogy a Black Aether #4 magazin leadási határideje rövidebbek a megszokottnál. Szeretném elkerülni a karácsonyi posta mizériát, ezért a magazinok december 1-én postára kerülnek. Természetesen ez azt jelenti, hogy körülbelül két héttel megrövidülnek a leadási határidők is. Minden információt megtalálsz a honlapon, ha író vagy ha grafikus vagy akkor is.

 

09.27.

– Megjelent a Nyarlathotep a Cryo Chamber új albuma. Még nem promózzák, hogy felkerültek az albumok a bandcamp oldalra, de aki korán kel… 190 percnyi dark ambient, 25 művésztől egy giga albumban. Ezzel elleszünk egy darabig az biztos.

– A mai Nyarlathotep albumhoz egy angol nyelvű interjú az egyik közreműködővel Bruce Moallemmel, aki a God Body Disconnect projektet viszi. Zenerovatunkhoz a Cry Chambert kértük fel, hogy válaszoljon interjúkérdéseinkre, de még nem érkezett válasz a felkérésre. Remélhetőleg megvalósul az interjú, mert a Cryo Chamber meghatározó szereplője a nemzetközi Lovecraft közösségnek (is).

– Még egy brutálisan erős zenei anyag mára. 2015-ben jelent meg a három főből álló Arkham Angst debütáló albuma, azonos címmel. Nagyon erős hangulatkeltő elemek, amik nem hagynak nyugodni, sodornak az őrület felé. Engem első blikkre levett a lábamról az anyag. A BandCamp oldalon még további két track van a The Nameless City és a The Case of Charles Dexter Ward. Zsenális.

– Mindig is nagyra becsültem azokat, akik nem mennek a mainstream után és nem csak azokhoz a forrásokhoz nyúlnak hozzá, amiket már felkapott a közösség, vagy akár a popkultúra. Ezért is ajánlom figyelmedbe a Dream Machine Productions filmjét ami H. P. Lovecraft „The Transition of Juan Romero” novelláját dolgozza fel. Gondoltad volna, hogy valaha is erre sor kerül, Cthulhu és a hegyek mellett? Nem. Én sem. Dicséretet érdemelnek érte.

– Kíváncsi vagy miért várunk sok sok éve már egy jó Lovecrafti játékra. Itt az alkalom, hogy megkérdezd az illetékeseket. A Frogwares facebook oldalán – akik a The Sinking City Lovecrafti játékot készítik -, most felteheted a kérdéseidet a fejlesztőcsapatnak és ha jó a kérdés, akkor a producer fog válaszolni a kérdésedre a többi kiválasztott kérdéssel együtt. Szimpatikus.

 

09.28.

– Mitől válik egy (video)játék Lovecraftivá? Ezt a kérdést boncolgatja az angol nyelvű cikk, sorra veszi az elemeket, amik ebben szerepet játszhatnak. Mint kiderül a látvány nem minden.

– A Choasium előtt is volt élet, bár ezt a régi motorosok minden bizonnyal tudják. Az 1978-as Dragon magazin cikkezett a Cthulhu-mítoszról és elemeiről a D&D rendszerben. Mint kiderül ez nem mindenkinek tetszett, többek közt a Chaosiumnak sem. De főleg egy felháborodott olvasónak, aki levelet írt a szerkesztőségnek, miszerint tévedtek. Érdemes elolvasni a levelet, mire is hivatkozik.

Wikipédia kategória, H. P. Lovecraft könyvborítók. A lista nagyon hiányos, de pár érdekes darabot azért találhatsz benne. Igaz, ezeket megtalálod nagyobb felbontásban egy sima Google kereséssel.

 

09.30.

– Öveket becsatolni, ez most meredek lesz.

– Paul Komoda a pénzedet akarja. Amit kérdés nélkül meg is kapna, ha lenne. Előrendelhető Komoda újabb modellje, egy 17 centiméteres, előre festett Cthulhu szobor. Nem igazán kell nekem sokat ehhez hozzáfűznöm, mesteri alkotás. Amiből következik az ára is: 259 dollár.

– 2018-ban fog kijönni a Force of Will kártyajáték hat részes anime antológiája ( mint a The Animatrix) azonos címmel. Az antológia egyik részét fogja rendezni Shuhei Morita, aki Cthulhut és a mítosz egy szeletét fogja elhozni nekünk.

– Újabb információk derülnek a Fantasy Flight Games cikkében az Arkham Horror: The Card Gameről. Öt karakterosztály, mutációk, őrület és fegyverek.

– Új kalandmodul jelent meg a The Cthulhu Hack kalandjátékhoz The Haunter of the Dark címen, ami H. P. Lovecraft azonos című novelláját dolgozza fel. A kalandban, az átszerkesztett és jegyzetekkel ellátott eredeti történet nyomán, kiemelve a szerepjátékos elemeket, Robert Blake útját járhatod be. A 88 oldalas PDF 3.99 dollár.

 

10.01.

BLACK AETHER #3 UTÓRENDELÉS! A mai nappal elindult a Black Aether #3 utórendelési akciója! Az utónyomás abban az esetben valósul csak meg, ha megfelelő mennyiségű rendelés érkezik. Az akció október 30-ig tart!

A szeptemberi Micro Aether megjelenése eltolódik, pontosabban együtt fog megjelenni az októberi számmal. Jelen pillanatban 6 darab 1000 szavas történet érkezett eddig, ami bár már kellemes olvasást biztosit, a szeptemberi és októberi ebook össze lesz vonna. Természetesen, ha küldtél is szeptemberibe, nyugodtan küldhetsz az októberibe ebookba is. Az októberi kiírás ma délután érkezik.

Önvallomásra kényszerülök, ugyan is hatalmas hibát követtem el a Black Aether #3 magazin szerkesztése közben. Kizárólag az én figyelmetlenségem, hibám miatt, a tartalomjegyzékbe rosszul került be a borítót készítő grafikus neve.

A Black Aether #3 magazin borítóját László Márk készítette!

Ezúton kérek elnézést Márktól a hibám miatt. Természetesen nem szándékos volt, és valamilyen úton jóvá fogom tenni.

 

mm
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Scroll to top