TBA Hírhét 2017/01/02 – 17/01/08

Feltöltve: 2017/01/02
Kategóriák: Friss
Becsült olvasási idő (185 szó/perc): | Szavak száma:

01.02.

A Hippocampus Press két új csodás kiadvánnyal indította az új évet:
– Collected Fiction: A Variorum Edition: Revisions and Collaborations
– Dawnward Spire, Lonely Hill: The Letters of H. P. Lovecraft and Clark Ashton Smith
A három részes – most akciós, 99 dollár – Varorium sorozat, az összes fellelhető verzióit tartalmazza HPL novelláinak, az eredetiket, átdolgozottakat, barátai által véleményezetteket és a kollaborációkat is. A lezáró negyedik rész, tartalmazza az első három könyv komplett indexét is.A második frissen megjelent könyvben pedig David E. Schultz és S. T. Joshi, HPL és CAS 15 évnyi levelezését dolgozta fel 750 oldalon. A könyvek előrendelhetőek de csak februárban és májusban fognak megjelenni.

– Elkészült a végleges moziplakát a H.P. Lovecraft's The Terrible Old Man című rövidfilmhez, amit 2017-ben fognak bemutatni. Jelenleg az utómunkálatok folynak, de az már biztos – sajnos -, hogy az eredeti novellát modernizálták és jelenkorba ültették át.

– Byron Craft 1976-ban fejezte be a soha meg nem valósult The Cry of Cthulhu című film forgatókönyvét, de ezt a forgatókönyvet David Hurd néven jegyzi. A script után még Dino De Laurentiis is érdeklődött, de nem jött össze az üzlet.

Végül Byron Craft pár évvel ezelőtt Craft átdolgozta a forgatókönyvet novellává és ki is adta „The Alchemist’s Notebook” címen. Ebből az egész kalandból, mert akár annak is lehet nevezni ha valóban igaz az a rész ahogy az Arkham House kiadóval és Laurentiis ügyvédjével viaskodtak a jogíjakért, dokumentum film készül. DDL állítólag ökölbeszorított kézzel toporzékolt az irodájában és fenyegette Craftékat. Egy meg nem valósult Lovecrafti film, ami novellává alakult át és végül dokumentumfilmé formálódik. Szép metamorfózis.

– Igen. A decemberi utolsó forduló januárra csúszott. Ez ne tévesszen meg, a menetrend nem változik, csupán kimaradt egy kis idő. Egyre nehezebbek lesznek a kérdések, bár ismét csupán egyszerű google kereséssel megtalálod a helyes megfejtéseket. De amit találsz, azt olvasd is el.

Az új heti kérdések elérhetőek a honlapon. A szabályok, részletek és feltételek változatlanok. Figyelj a kiemelésekre, gondolkodj egyszerűen!

A kvízjáték-sorozatban mindig hirdetünk havi nyertest, de a legvégén februárban lesz egy valaki, aki mindent visz. A Black Aether magazin teljes első évfolyamát, első és második kiadásokat is. Ilyen gyűjteménye csak egyetlen embernek van. Nekem. Az három kérdés megválaszolása sokkal könnyebb, mint azt elsőre gondolnád. Nem kell hozzá több, csupán visszaemlékezni az olvasott novellákra, vagy jól megfogalmazni egy Google keresést, de talán a legnagyobb segítség, ha olvasod a The Black Aether cikkeit.

 

01.03.

– Egy újabb track a The Great Old Ones csapat január 27-én megjelenő EOD: A Tale of Dark Legacy című albumáról. A „Post-Black Metal” csapat előző, Tekeli-Li című albuma is elég erős lett, az új album is meg fog dolgozni rendesen.

– Filmtudoroktól egy kis segítség jól jönne! 2014-ben indult el a The Craft – Based on the Life & Work of H.P. Lovecraft című rövidfilm Kickstarter kampánya, ami sikerrel zárult. A film elvileg meg is jelent 2015-ben. Viszont böngészve a kampány oldalát és a megadott honlapokat, nagyon kevés infót lehet megtudni a filmről. A KS oldalon összesen kettő darab frissítés van, hozzászólás is alig, de az is inkább panaszkodás és számonkérés. Pedig a film érdekesnek tűnik és a szinopszis is elég jó.

Több infóval rendelkezik esetleg valaki?

Itt a KS oldal https://goo.gl/AxI3rX , ez pedig egy nyúlfarknyi trailer. https://www.youtube.com/watch?v=69IfXBxRblU

– Zseniális kézi fametszetek a The Corey Press-től. Külön kategória van H. P. Lovecraft számára, de javaslom, hogy az egész honlapot böngészd át, mert a többi alkotás is zsivány. Az Etsy shopban mindegyik alkotás megvásárolható, átlag 8.000 forintos áron. Cthulhu nagyon mérges. http://www.coreypress.com/lovecraft

 

01.04.

Egy kis pénzköltési lehetőség. Első kiadású The Shunned House könyv, abból a 100 példányból, ami az Arkham House kiadó tulajdonába került.  A Peter L. Stern and Co., Inc. XIX. és XX. századi irodalomra specializálódott antikvárium potom 6.500 dollárért kínálja a kiadványt. De nem ez a legrágább a kollekcióban.Az Arkham House 1939-es kiadású The Outsider and Others kötet, ennek az ára 40.000 dollár!

Gyönyörű, fekete fehér, old school képregény sorozat a Caliber Comics-tól mondhatni potom pénzért. A kilenc részből álló Worlds of H.P. Lovecraft sorozat ráadásul nem a megszokott novellákat dolgozza fel, hanem csodás módon a „háttérbe szorult” történeteket. Te Lurking Fear (imádom), The Tomb, The Alchemist… A dolog érdekessége, hogy eredetileg ezek a Tome Press kiadó nyomtatott képregényei voltak, amikből ha ügyes vagy, ugyan csak pár dollárért használt példányt be tudsz szerezni az Amazonon.

Még egy Cthulhu témájú menekülő szoba a texasi The Secret Chambers-től. A The Cthulhu Chamber is rendelkezik a maga kis háttértörténetével, és a játékosoknak fejenként 25 dollárért 60 percük van, hogy megoldják a rejtélyt. Mindig bízok és bizakodok, remélem egyszer itthon is lesz egy ilyen témájú menekülő szoba. A siker garantált lenne a közeli határok miatt.

 

01.06.

– Elkészült a Call of Cthulhu RPG hetedik kiadásának Fantasy Grounds verziója. A FG hasonló módon a Roll20-hoz, kifejezetten szerepjátékokhoz fejlesztett online felület, csak a Fantasy Grounds tartalmazza egyes szerepjátékok komplett szabályleírását is, vagy mint például jelen esetben is, két kalandmodult. A CoC verzió ára 27.99 dollár. 

– Magic the Gathering „home made” lapok H. P. Lovecraft novellái alapján. MrCreepy nevű felhasználó 12 lapot készített el a saját ötletei alapján, de a grafikákat kölcsönözte, nem sajátok. Sajnos nem ismerem behatóbban a MtG játékot, nem tudom mennyire lennének életképesek a lapok. Valaki hozzáértő?

 

01.07.

– Kicsit megkésve, de szépen lassan felkerülnek az oldalra a Black Aether #2 magazin novellái és versei is. A Mai nap 3 novella és Vasas Marianna, Olyan Más Ma című verse került fel az oldalra,.

Az eddig online elérhető Black Aether #2 tartalom:

Olyan más ma
Írta: Vasas Marianna
Illusztrálta: Erdélyi Gábor Gabo

A labirintus
Írta: Britpopper
Illusztrálta: Vígh Dávid

"Egy maroknyi kutató a dél-amerikai dzsungel mélyén, rábukkan az évezredek óta álló templomra, ahol a végtelen, kozmikus rettenet várja őket."

Egy csillag halála
Írta: Katkó György
Illusztrálta: Kiss Kata

"A csillagok olyanok, mint mi, emberek. Megszületnek, élnek, éreznek… Viszont félnek is, rettegnek, megőrülnek és meghalnak. Akárcsak mi, emberek."

Lebbencs-Cthulhu
Írta: Komor Zoltán
Illusztrálta: László Márk

"Miféle rémség bújt a lebbencses kondérba a falunapon, és miféle névtelen szörny nyújtogatja fenyegető tészta-polipkarjait a falusiak felé? Végül mindekit utolér a zsíros-tészta kárhozat?"

Az oldalra folyamatosan kerülnek fel a további anyagok, amikről mindig értesülhetsz a The Black Aether magazin facebook oldalán.

– Dragomán György indította a „zanzajátékot”, amiben pontosan hat szó használatával kell bemutatni kedvenc könyved tartalmát. Zseniális ötlet, persze, hogy kölcsönvesszük. Tehát a játék, pontosan hat szót használva mutasd be kedvenc H. P. Lovecraft novellád történetét. A hat szó közt nem szerepelhet olyan, ami a történet eredeti címében szerepel, illetve a nevek használatát is kerüld. Írd be hozzászólásként. Kedvcsinálónak és mintának az én – egyik – kedvenc novellám hat szóban bemutatva: „A liszt nem csak sütésre jó!”

– A munka nem áll meg és már jócskán benne vagyunk a Black Aether #5 magazinban, annak ellenére, hogy még csak szilveszter éjszakáját próbáljuk kipihenni. A BA magazinok idén is a megszokott sorrendben, negyedévente fognak megjelenni, márciusban, júniusban, szeptemberben és decemberben.

Bár a márciusi magazinhoz már érkeztek novellák és új grafikus is csatlakozott az alkotói közösséghez, továbbra is van még hely a novelládnak, vagy illusztrációdnak. A 2017-es év első Black Aether magazinjának határideje a következő képen alakulnak:

  • Február 05. – novella leadási határidő, ebből dolgoznak a grafikusok, de még van lehetőség a novellán dolgozni
  • Február 16. – illusztrációk vázlatainak leadási határideje
  • Február 19. – a kész novella leadási határideje, innét már nem lehet rajta változtatni
  • Február 26. – Illusztrációk leadási határideje
  • Március 1. – megjelenik a magazin, le lehet adni a megrendelést
  • Március 15. – indul a postázás

Bár a folyamat már megszokott, mondhatni gördülékeny, de bármikor közbejöhet valamilyen váratlan esemény, ezért kiemelten kérek mindenkit, csak akkor jelentkezz, ha a fenti időpontokat be tudod tartani. Nem számít, hogy új tag vagy, de az sem, ha a magazin indulásától velünk vagy.

 

01.08.

GRAFIKAI PÁLYÁZAT – Lassan lejár a grafikai pályázat határideje, azonban legnagyobb sajnálatomra, nagyon kevés alkotás érkezett eddig, mondhatni versenyt sem lehet rendezni belőle. Ezért a Mi lett volna ha…- Grafikai pályázat határidejét meghosszabbítottuk 2017 január 3-ig. Remélhetőleg a fennmaradó három hétben még fognak érkezni pályaművek, de ha esetlegesen nem, a jelenlegi nevezések természetesen érvényesek maradnak. Az biztos, hogy az ajándékokat nem tartjuk meg magunknak.

– FOTÓPÁLYÁZAT – A Lovecraft szemével – Fotópályázat december végén lezárult. Még az utolsó nap is érkeztek fényképet, lesz miből válogatni. A pályaműveket 2017 január 12-én, csütörtökön nézheted meg. szavazás vasárnapig és eredménysorsolás ugyan az nap.

– Elérkeztünk a decemberi kvízjáték végéhez, ezért kisorsoltuk a decemberi főnyereményt, ami a Kitűzőshop – Egyedi kitűző készítés és póló nyomtatás felajánlásával egy egyedi mintás póló, ami nem kerül kereskedelmi forgalomba, a grafikát pedig a TBA készítette, továbbá a GABO SFF felajánlásával Lauren Beukes: Torzók című könyve. A The Black Aether Kvízjáték-sorozat december havi fordulójának főnyereményét nyerte: András Molnár Gratulálunk! Sorsolás elérhető a honlapon.

– NYEREMÉNYJÁTÉK – KVÍZ – JANUÁR #1

A januári kvízjáték-sorozat első kérdései elérhetőek a honlapon. A szabályok, részletek és feltételek változatlanok. Figyelj a kiemelésekre, gondolkodj egyszerűen!

A kvízjáték-sorozatban mindig hirdetünk havi nyertest, de a legvégén februárban lesz egy valaki, aki mindent visz. A Black Aether magazin teljes első évfolyamát, első és második kiadásokat is. Ilyen gyűjteménye csak egyetlen embernek van. Nekem. Az három kérdés megválaszolása sokkal könnyebb, mint azt elsőre gondolnád. Nem kell hozzá több, csupán visszaemlékezni az olvasott novellákra, vagy jól megfogalmazni egy Google keresést, de talán a legnagyobb segítség, ha olvasod a The Black Aether cikkeit.

 

Ne hagyd ki ezeket se!

Pólya Zoltán: Az élet és a halál anyaga

Azt hiszem, szeretem Mr. Hershey-t. Mr. Hershey-vel mindig napszállta után szoktam találkozni, a D.-i apátság romos falai között. Máig nem lehet tudni, hogy voltaképpen mitől is égett le tíz évvel ezelőtt ez az ősi, szent hely, amelynek az oltárát egyes vélekedések szerint egy, a kereszténységnél sokkal régebbi vallás áldozati kövéből vésték ki az alapítók. Az apátság teteje azonnal beomlott,...

Szőllősi-Kovács Péter: Inis Mona alkonya

1.   A Caernarfon-öböl bejárata felett sirályok rikoltoztak. Fehéren cikázó röptük jól kivehető volt a nyugtalan tenger fölött gyülekező ónszínű fellegek háttere előtt. Nyugat felől, a baljós látóhatár peremén is fehér szárnyak tűntek fel; hajó közeledett a parthoz. Nem az öböl felé navigált, hanem a dél-nyugati irányban húzódó partszakasz egyik kihalt része felé. Szél ellen fordult,...

Mészáros Lajos: Szekta Rt.

„Amidőn elszabadul amaz ocsmány szörny, kit most Istenként imádtok, bálványoztok, és féktelen éhségében a húsotokból fog lakmározni, míg ti borzalmas kínok közt hánykolódtok, akkor felnyílik szemetek, és látni fogjátok, milyen rémséget szabadítottatok e sárgolyóra, és végül őrjöngve átkozzátok majd alantas tetteiteket…”     1897. október 31. Nem sokkal sötétedés után, de még éjfél előtt   –...

Erdei Lilla: Kecsketej

„Egy kavargó káosz az, mely nem nyer alakot; egy nagy éjszaka az, amelynek sötétsége fény.”   Mikszáth Kálmán: Az a fekete folt   1.   A partról nézve nem tűnt ilyen sebesnek a víz, gondolta Kerner Ármin, igyekezve lecsillapítani kapkodó légzését. Már fertályórája, hogy az áramlat elragadta, a Hármas-Körös partján burjánzó őserdő rég elnyelte az őutána kiáltozó két lányt, de...

Patonai Anikó Ágnes: Én, Keziah

Wilhelm   Én azt mondom, a bíró urak végezzék csak a dolgukat, derítsék ki, valóban elkövette-e az asszonyom azokat a szörnyűséges rémtetteket, amelyekkel vádolják! Alávetem magam a vizsgálatnak egész házam népével, hisz ismernek mind, jól tudják, hogy tisztességes ember vagyok. Esküszöm az Úr szent nevére, hogy az igazat mondom.  Az erdőben. Úgy négy évvel ezelőtt. Vadászni voltam. A suta,...

Bojtor Iván: A fennsík

Már késő délután van, de még mindig forrón tűz a nap. A traktorok vájta poros földúton tartok a dombok irányába, fel arra az ezerszer is elátkozott Geleméri-fennsíkra. A kutyát ma nem hoztam magammal. A jó öreg Abdult bezártam a pince egyik sötét, ablaktalan zugába, hogy a szomszédok ne hallják a szerencsétlen jószág kétségbeesett nyüszítését – mert ma éjszaka nyüszíteni fog, az biztos. Ha...