TBA Hírhét 2017/01/23 – 17/01/29

01.23.

– Ha kedveled Richard Upton Pickman alkotásait, akkor itt az idő, hogy bemutasd a neked legjobban tetsző, szörnyűségesnél szörnyűségesebb festményeket. Új Lovecrafti antológiát szervez Matthew Carpenter, amit még az augusztusi NecronomiCon előtt meg akar jelentetni. A téma Richard Upton Pickman, minimum 6.000 szó, és 1 centet kapsz szavanként az alkotásodért.

– „Elgondolkodtál már azon, mit követett el Ágnes asszony? Mindig is izgatott, kik is lehetnek valójában a Híd-avatás kísértetei? S vajon ki lehetett az Eduárd elé álló három “velszi bárd”?  Most itt az idő, hogy megírd nekünk!” A Próza Nostra kortárs irodalomkritikai online magazin, Arany 200 – Balladaremix névvel novellapályázatot indított. Arany János szabadon választott novelláját kell a kedvenc zsánered felől megközelíteni. Tökéletesen passzol a mi közösségünkhöz is ez a pályázat, remélem több ismerős nevet is láthatunk majd az eredményhirdetésnél. Határidő április 2., részletek a linken.

– Annak ellenére, hogy az Indiegogo csúnyán elbukott, a Kickstarter pedig még csak tavasszal érkezik, a Gage Prentiss által készített H. P. Lovecraft szobor eléggé előrehaladott állapotban van. Ami örvendetes hír, mert ezek szerint igen csak bíznak abban, hogy a szobor egyszer a tervezett helyére kerül.

– Péntek éjjel Verona közelében balesetet szenvedett a magyar diákokat szállító busz. Tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszbaleset áldozatainak emlékére a mai napra nemzeti gyásznapot rendeltek el. Szörnyű tragédia ez a baleset, emlékezzünk méltósággal és tisztelettel az baleset áldozataira.

 

01.24.

– Visions of H.P. Lovecraft címmel új Kickstarter kampány indított a The Vision nevű, buffalói képregényes csoport. A 64 oldalas képregény antológiának az összes oldala készen van már, a pénz csupán a nyomtatáshoz kell. 8 dollárért tiéd lehet a digitális verzió, de a minden egyes limitált alkotást tartalmazó antológia, házhoz szállítva 450 dollár.

– A kaliforniai Nucles galéria egész szép kollekcióval rendelkezik Lovecrafthoz és novelláihoz köthető művészeti alkotásokból. Bár jórészük már elkelt a történeteket néhol igen csak sajátos módon értelmező festményeknek és szobroknak, még találni köztük szép számmal 1.000 dollár feletti áron kínált darabokat, amik csak rád várnak. Ebben a kollekcióban szereplő alkotások a 2010-es At the Mountains of Madness: A Tribute to the Writings of Lovecraft kiállítás és aukció darabjai.

– A szürreálisan gyenge kivitelezésű Howard Lovecraft and the Frozen Kingdom nem tudott olyan gyengén teljesíteni, hogy ne legyen folytatása. A Bruce Brown és Dwight L. MacPherson képregényéből készülő Howard Lovecraft & Undersea Kingdom rész ismét csak a szinkronhangok miatt került fókuszba a híroldalakon, ezúttal Mark Hamill, Jeffrey Combs, Christopher Plummer Doug Bradley is meg fog szólalni az animációs filmben. Megjelenés 2017. végén.

 

01.25.

– Ne felejtsd el, hogy a Cyanide féle Call of Cthulhu játékon kívül készülőben van egy másik AAA kategóriás H. P. Lovecraft inspirálta videojáték is, a The Sinking City, amit a Frogwares készít. Elindult a játék Facebook oldala, ahol a fejlesztők meg is mutatnak három darab gyönyörű conceprt artot.

– Dobronics Ágnes még mindig várja a segítségedet, ha esetleg eddig nem töltötted volna ki a kérdőívét. Ágnes az ELTE tanító szakos hallgatója, szakdolgozatát pedig H. P. Lovecraft világáról, műveiről írja. ehhez tudsz segítséged nyújtani azzal, ha kitöltöd a kérdőívét.

– 2016-ban indult Philip Kim és Nat Jones képregénysorozata a Broken Moon: Legends of the Deep, aminek eddig két része jelent meg. A poszt-apokaliptikus jövőben a nukleáris hatalmak elpusztították a Holdat és a mérgező óceánok felemelkedtek, az emberiség szinte teljesen kihalt. A túlélő – természetesen – egymásnak esnek. A Man of Bronze oldalon felbukkant az eddig megjelent 3 borítón kívül (2 db 1. rész, 1 db 2. rész) még két másik borítóterv is.

H. P. Lovecraft a Marvel Comics képregénysorozatában a Journey into Mystery-ben. Pazar képregény 1973-ból, ami HPL The Haunter of the Dark novelláját dolgozza fel. Még most is beszerezhető a képregény az Amazonon is vagy akár az eBay-en is, de körülnézhetsz a The Bronze Age of Blogs blogon is. 😉

 

01.27.

– Nathaniel Wallace és Sara Bardi vezetésével oldschool videojáték van készülőben H. P. Lovecraft „The Dream-Quest of Unknown Kadath” kisregényéből. A kalandjáték a magyar fejlesztésű MAZE – The Mysterious Disappearance of Mr.Lovecrafthez hasonlatos pixelgrafikát használ, bár nem használ 3D elemeket, a játékmenet pedig a jrpg kalandok stílusát követi. A történet megköveteli a domináns történetvezetést, remélhetőleg a fejlesztők nem formálják át a kisregényt túlságosan; a honlapon található információk szerint, ismerik HPL munkásságát. A honlapon találsz gameplay videókat is.

– Nem tudod eldönteni, melyik legyen a következő Call of Cthulhu RPG, Delta Green kalandmodul, ahol a nyomozóidat ismét az őrületbe vagy a halálba küldöd? A Yog-Sothoth fórumon az egyik tag készített egy listát, ahol sorrendbe rakta melyek a legjobbnak ítélt kalandmodulok a netes fórumok szavazásai alapján. 101-es darabos lista, amit ha végigjátszol, elég sűrűn kell majd új karaktereket generálnod, mert a lemorzsolódás elég nagy.

– Michał Grelus csodaszép karakerlapot készített az Arkham Horror: The Card Game-hez. Két PDF file-t készítette az az egyiken kettő nyomozónak van hely, a másikon négynek, az alábbi linken a 2 fős verziót találod. Elvileg ugyan itt meg kéne találni a 4 fős verziót is, de nekem nem sikerült, minden esetre ha érdekel az is, akkor az Arkham Horror: The Card Game csoportban megtalálod a feltöltött file-ok közt. Profi munka.

– A The Dice Tower két darab Eldritch Horror kiegészítőről készített video bemutatót. Bár a kiegészítők nem éppen a leg frissebbek, de az Enter the Dreamlands megjelenése után pont jókor jött egy kis visszatekintő.
Under the Pyramids: https://goo.gl/eUFckV
Mountains of Madness: https://goo.gl/qWy1MS

 

01.28.

A The Black Aether magazin honlap a tavasz során meg fog újulni, frissebb külsőt fog magára ölteni. Egyszerűsítjük a felépítést, gyorsítunk az oldalon, átépítjük a struktúrát, kiterjesztjük a keresést. Alapvető dolog, hogy az új honlap felépítésébe, tartalmának kialakításába legyen beleszólásod. Ezért kérünk, válaszolj az alábbi kérdésekre, oszd meg velünk miről olvasnál többet, vagy éppen kevesebbet.

"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Scroll to top
The Black Aether