TBA Hírhét 2017/01/30 – 17/02/05

Feltöltve: 2017/02/06
Kategóriák: Friss
Becsült olvasási idő (185 szó/perc): | Szavak száma:

01.30.

– Pénteken indult a Stygian Fox Publishing Kickstarter kampánya, és röpke 5 óra alatt el is érte az 5.000 fontos célt, jelenleg 15.000 font felett járnak már. A Fear's Sharp Little Needles egy kampány-kollekció a Call of Cthulhu RPG hetedik kiadásához, de könnyen átkonvertálhatóak a hatodik kiadáshoz is. A kollekciót a True Detective és a Hannibal sorozatok jobban ihlették, mint a hagyományos pulp horror, és kifejezetten sötét hangvételű küldetéseket tartalmaz, ami nem egy rossz húzás, a már edzett CoC játékosoknak. Kifejezetten felnőtteknek ajánlják 9 fontért a PDF, 29-ért a puhafedeles és 36 fontért a keménytáblás kiadást. (A Hannibal sorozat örök kedvenc, még ha a második évad nem is lett olyan jó, de a True Detective… nagy csalódás volt)

– A Fumax "lépett", de legalább is szeretnék ha nem az Alexandrában vásárolnád meg a könyveiket. Megjegyzem, igazuk van.

– Jövő héten (8-án vagy 9-én, két dátumot is megosztottak) indul a Golden Goblin Press új Kickstarter kampánya, a 7th Edition Cthulhu Invictus, ami a kozmikus horror szerepjátékot hozza össze az ősi Rómával. Nem tudom te hogy vagy vele, de én imádom az ilyen fekete-fehér illusztrációkat, a tartalmat illetően pedig nem hiszem, hogy aggódni kellene, mert a GGP kiadványai mindig minőséget nyújtanak.

– Új weird antológiát fog kiadni a Dark Regions Press, Nightmare’s Realm: New Tales of the Weird & Fantastic címel, S. T. Joshi szerkesztésében. A kötetet 17 történetet fog tartalmazni, de egyelőre még nem tudod előrendelni sem, azonban érdemes a kívánságlistádra tenni, mert a közreműködők listája ismét pazar lett.

 

01.31.

Egyszerűen zseniális pakli-kollekció Sid Hendersontól a The Pixel Necronomicon, amit a NeonMob alkalmazáshoz készített. A digitális őskort juttatja eszembe, vagy az utóbbi időben nagyon népszerű demake kollekciókat. Egyszerűn kell.

Őrült jó ötlet az American Eldritch-től. Eredeti illusztrációkat, vagy különálló műalkotásokat színeznek ki, de valami iszonyat profi módon, amik rémtörténetekhez, weird, horror novellákhoz készültek, vagy használták fel, esetleg inspirálta az írót. Csodálatos kollekció, nehéz abbahagyni a böngészést, őszintén mondom ezt semmiképpen se hagyd ki. Ne tévesszen meg, hogy közben vannak teljesen más jellegű anyagok is, több oldalt is lapozz vissza a honlapon, mert igazi élmény vár rád. Emelem kalapom.

 

02.01.

– Tegnap este elindult a Srange Matter nevű csapat Rise of the Elders: Cthulhu című videojátékának a Kickstarter kampánya. Jól felépített kampányoldal, részletes információkkal, 10 dolláros Android és 15 dolláros PC verzióval. A kampány célja 51.000 euró, ami nem éppen kevés összeg, főleg ha azt nézzük, hogy a legtöbben valószínűleg a 15 vagy 20 eurós csomagot fogják választani, 2.500 – 3.000 vásárlót pedig nem könnyű összehozni egy ilyen jellegű játékhoz.

– Jacob Walkernek maradt pár darab The Colouring Book Out of Space című kifestőkönyve a 2016-os Kickstarter kampányából, amit kedvezményes áron kínál megvételre. 56 darab kép egyoldalasan nyomva perforált lapokkal; tökéletes megoldás, hogy színezés után be is keretezhesd.

– Vidra Gyula ezúttal négy darab francia és kanadai rövidfilmet ajánl a figyelmedbe, amik köthetők H. P. Lovecraft munkásságához, feldolgozza azt, vagy esetlegesen a saját módján kiegészíti. Egy estére való rövidfilm, helyenként borzongással.

– Megérkezett Szujó Norbert recenziója a Black Aether #4 magazinról a Randomkult blogra. Norbi ismét a tőle megszokott részletességgel és őszinteséggel mutatja be a magazint és tartalmát. Nem siklik el a hiányosságok felett, és természetesen nem fukarkodik a dicséretek kiosztásában is.

 

02.03.

– Végre beindult az élet a Call of Cthulhu videojáték körül (is) a Focus Home Interactive-nál, két napon keresztül a sajtó munkatársainak mutatják be a játékot, amiből ugyebár egyenesen következik, hogy hamarosan beszámolók fognak érkezni.

– David laRocca egyszemélyes projektje az Elder Dice, ami hamarosan Kickstarterre fog költözni. A három stílusú kockakészlet egy csodás grimoire dobozba lesz bezárva, és ismerve laRocca munkáit, nem lesz gond a kivitelezéssel. Ha most feliratkozol a hírlevélre, akkor 6 oldalú kockát nyerhetsz.

– H. P. Lovecraft inspirálta pszichológia horror a Marson.  A Rock Pocket Games fps videojátékában a Moons of Madness-ben, Shane Newehart bőrébe bújhatsz. Egyelőre nincs túl sok információ, de pár blogbejegyzést megtalálsz a honlapon, illetve néhány animgif is van a játék facebook oldalán. Bár nem a kedvenc szettingem, de ez érdekesnek tűnik.

 

02.04.

– „Érdekes persze, hogy Lovecraft és James teljes mértékben elzárkóztak attól, hogy műveikben nyíltan jelenítsék meg az erőszakot és a szexualitást, éppen ezért biztos vagyok abban, hogy ha majd egyszer a túlvilágon találkozom velük, szét fogják rúgni a seggemet azért, amit most művelek!” – Dajka Gábor bizarro sorozatában legutóbb Edward Lee, Trolley No. 1852 regényét mutatta be. Jó szokásunkhoz híven, Lee-t is felkértük egy interjúra, amit örömmel elvállalt. Ízig-vérig H. P. Lovecraft rajongó.

– Nagyon örülök annak, hogy a weird irodalom, az alkotói közösség egyre inkább mozgolódik Magyarországon is, bár egyelőre formálódó, vagy esetleg megjelenés előtt álló anyagokról tudnék leginkább beszámolni. Azonban 2016-ban Fekete I. Alfonz elnyerte a JAKkendő díjat A mosolygó zsonglőr című kötetével, és őszintén mondhatom, a novellagyűjtemény egy igazi weird alkotás

 

02.05.

– A Black Aether #5 magazin tartalma véglegesítve lett. Ismét 70+ oldalas magazin fog megjelenni márciusban, és ezúttal 6 darab novella, 1 versfordítás alkotja a magazint és természetesen a mindegyikhez tartozó egyedi illusztráció. Nagy örömömre szolgál, hogy a „törzstagokon” kívül ismét csatlakozott hozzánk egy új író és két újabb grafikus is. Erősen fogjuk kezdeni a 2017-es évet az már biztos. További részletek hamarosan. Addig is olvasd az eddig elérhető ingyenes tartalmat a Black Aether magazin honlapján. Sajnos idő hiányában a feltöltés lassabban halad, mint ahogy terveztem, de hamarosan beindul a gépezet és a teljes második szám elkérhető lesz.

– Elérkeztünk a januári kvízjáték végéhez, ezért kisorsoltuk a decemberi főnyereményt, ami a Kitűzőshop – Egyedi kitűző készítés és póló nyomtatás felajánlásával egy egyedi mintás póló, ami nem kerül kereskedelmi forgalomba, a grafikát pedig a TBA készítette, továbbá a Fumax Kiadó felajánlásával Peter Clines: 14 című könyve. A The Black Aether Kvízjáték-sorozat január havi fordulójának főnyereményét nyerte: László Gábor Báti A versenynek azonban négy ember számára még nincs vége, a fődíj még nem kerül átadásra.

– Egyik szemem sir a másik nevet a The Black Aether első, Mi lett volna ha… grafikai pályázatával kapcsolatban. Őszintén megmondom, több nevezésre számítottam, az előzetes kérdések, érdeklődések alapján azt reméltem legalább tíznél több pályamű fog érkezni. Ezzel szemben összesen három darab érkezett. Az viszont nagyon jó érzéssel tölt el, hogy a beérkezett pályaművek alkotói komolyan vették a pályázatot, figyelembe vették a kiírást, az szabályokat, elvárásokat, lehetőségeket és kellő komolysággal álltak a feladathoz. Eljött az idő, hogy nyertest válasszunk.

 

Ne hagyd ki ezeket se!

Pólya Zoltán: Az élet és a halál anyaga

Azt hiszem, szeretem Mr. Hershey-t. Mr. Hershey-vel mindig napszállta után szoktam találkozni, a D.-i apátság romos falai között. Máig nem lehet tudni, hogy voltaképpen mitől is égett le tíz évvel ezelőtt ez az ősi, szent hely, amelynek az oltárát egyes vélekedések szerint egy, a kereszténységnél sokkal régebbi vallás áldozati kövéből vésték ki az alapítók. Az apátság teteje azonnal beomlott,...

Szőllősi-Kovács Péter: Inis Mona alkonya

1.   A Caernarfon-öböl bejárata felett sirályok rikoltoztak. Fehéren cikázó röptük jól kivehető volt a nyugtalan tenger fölött gyülekező ónszínű fellegek háttere előtt. Nyugat felől, a baljós látóhatár peremén is fehér szárnyak tűntek fel; hajó közeledett a parthoz. Nem az öböl felé navigált, hanem a dél-nyugati irányban húzódó partszakasz egyik kihalt része felé. Szél ellen fordult,...

Mészáros Lajos: Szekta Rt.

„Amidőn elszabadul amaz ocsmány szörny, kit most Istenként imádtok, bálványoztok, és féktelen éhségében a húsotokból fog lakmározni, míg ti borzalmas kínok közt hánykolódtok, akkor felnyílik szemetek, és látni fogjátok, milyen rémséget szabadítottatok e sárgolyóra, és végül őrjöngve átkozzátok majd alantas tetteiteket…”     1897. október 31. Nem sokkal sötétedés után, de még éjfél előtt   –...

Erdei Lilla: Kecsketej

„Egy kavargó káosz az, mely nem nyer alakot; egy nagy éjszaka az, amelynek sötétsége fény.”   Mikszáth Kálmán: Az a fekete folt   1.   A partról nézve nem tűnt ilyen sebesnek a víz, gondolta Kerner Ármin, igyekezve lecsillapítani kapkodó légzését. Már fertályórája, hogy az áramlat elragadta, a Hármas-Körös partján burjánzó őserdő rég elnyelte az őutána kiáltozó két lányt, de...

Bojtor Iván: A fennsík

Már késő délután van, de még mindig forrón tűz a nap. A traktorok vájta poros földúton tartok a dombok irányába, fel arra az ezerszer is elátkozott Geleméri-fennsíkra. A kutyát ma nem hoztam magammal. A jó öreg Abdult bezártam a pince egyik sötét, ablaktalan zugába, hogy a szomszédok ne hallják a szerencsétlen jószág kétségbeesett nyüszítését – mert ma éjszaka nyüszíteni fog, az biztos. Ha...

Bojtor Iván: A Kapu Pecsétje

Repülőnk hajnalban szállt fel a párizsi Orlyról. A gép kapitánya, Marco Floretti kapitány előre elnézést kért az esetleges légörvények okozta kellemetlenségekért, majd jó utazást kívánt, és a hangszórók hangos kattanással elnémultak az utastérben. Még bámultam néhány percig az alattunk elsuhanó tájat, aztán elővettem a táskámból a reptéren vásárolt szíverősítőt, és miközben megittam, azon...