TBA Hírhét 2017/02/06 – 17/02/12

Feltöltve: 2017/02/14
Kategóriák: Friss
Becsült olvasási idő (185 szó/perc): | Szavak száma:

02.06.

– Fájlaljuk egy kicsit együtt a szívűnket – nekem legalább is elérhetetlen -; első kiadású, 1939-es The Outsider and Others kiadvány, Virgil Finlay illusztrációjával, amit August Derlet adott Rober B. Brown részére. Az első Arkham House kiadvány. A közel 80 éves kötet jó állapotban van, 1.000 dollárról indul a licit február 17-én. Csodás darab.

– Csöppnyi hír a Call of Cthulhu videojátékról, ha minden jól megy, 2017 negyedik negyedévében fog megjelenni a játék. Remélhetőleg nem csúszik át 2018-ra, mert akkor tuti nem csak pár hónap lesz a csúszás, hisz bukják az (elő)karácsonyi dömpinget.

– Megjelent Andrey Fetisov „felnőtt” kifestője, ami H. P. Lovecraft történeteiből 28 darab jelenetet elevenít meg, és amiket te tudsz kiszínezni. Elég jól mennek mostanában a wireframe füzetek, amiket kedvedre színezhetsz, Jacob Walker 2016-ban kiemelkedően jó KS kampányt vitt végig a saját könyvével. Fetisov könyvére ugyan csak nem lehet panasz, a Chaosium oldalán található 4 darab kép igen csak meggyőző, és a 14,95 dolláros ár sem olyan vészes.

– Ha még maradt egy „kis” pénzed reggelről, akkor vagy zárd el, vagy ne nézd meg a linket, mert az AdeBooks.com egy karácsonyi üdvözlőlapot ajánl neked 1935-ből, amit H. P. Lovecraft küldött Charles D. Hornig részére, aki a Wonder Stories ponyvamagazin felelős szerkesztője volt akkor, és amit HPL természetesen szignózott is.

 

02.07.

– Február 18-án az Orchestre National de Lyon újra az Egyesült Államokban fog turnézni 2003 óta először. A turné New York-i állomás egy csodás tisztelgés lesz H. P. Lovecraft előtt, ugyan is 2017. február 20-án debütál a Carnagie Hall-ban Guillaume Connesson, Celephaïs című szerzeménye.

– Én nem ismerem az MTV Teen Wolf (Farkasbőrben) sorozatát, de aki igen, annak van egy kicsinyke jó hír (vagy nem): “Scott and his supernatural friends become pariahs once again. They’re feared and hunted. It’s very much a season of fear. Our inspiration was H.P. Lovecraft, so you’re going to be seeing a lot of dark horror in the next season. We have some really disgusting stuff coming up.”

– A Cadabra Records február 13-án kezdi postázni Clark Ashton Smith, The Muse of Hyperborea című bakelit csodáját, amin ezúttal S. T. Joshi hangját hallhatod. Joshi már rendelkezik saját példányokkal, amiket szokásához híven a bolti ár alatt (27 dollár) értékesít, 20 dolláros áron. ahogy ismerem, biztos vagyok benne, hogy nagyon szívesen szignózza is ha kéred. Itt belehallgathatsz a lemezbe: https://goo.gl/uhacxm

– A nap jó híre, hogy Richard Tentacles and Teeth Loung felébredt melankóliájából és ismét visszatér a napi illusztrációkhoz. Napi téma még nincs, de a nép követeli a Lovecrafti témát, remélhetőleg elfogadja a kihívást. Addig is amíg beindul a vekrli, böngészd át Loung 155 darabos Cthulhu „napirajz” sorozatát a The Black Aether honlapon.

 

02.08.

– Open Submission Megacollection, talán ez passzolna ha hangzatos nevet kellene adni ennek a gyűjtésnek. Válogatás 2017-re tervezett (horror) antológiákhoz, ahová be tudod küldeni angolra fordított novelládat, vegyes felvágott, de van benne olyan felhívás is ami kifejezetten Lovecrafti történetet vár. Sajnos egyiknél sem tudnak fizetséget biztosítani, de a nemzetközi debütálásnál nem is ez a lényeg.

– Bryan Moore már régóta ígérget, egyszer majd remélhetőleg be is tartja amit mond. Legújabb ígérete szerint, miután ha idén végre megjelenik a Cool Air DVD verziója, újra előveszi a The Shadow over Innsmouth rövidfilmet, amit egy időre parkoló pályára tett. Ez az Arkham Cinema teaser több mint egy éves, érdemes újra elővenni, és reménykedni, hogy hátha, hátha…

 

02.10.

– A párizsi sajtóbemutató után csörgedeznek is a beszámolók a Call of Cthulhu videojátékról, elsőként itt a GamesRadar+ részletes ismertetője a demóról. Eddig jónak tűnik a dolog, főleg a 4 fajta befejezés szimpatikus.

– A Wccftech interjút készített a Cyanide stúdio producerével a Call of Cthulhu játékról, aki újabb részleteket árult el a játékról, például, hogy figyelmet fordítottak arra is, hogy a játék visszaadjon valamicskét HPL örökségéből. Azonban az interjú egy (számomra) megdöbbentő ténnyel kezdődik: a játék csupán 15 óra játékidőt kínál, de ha csak a fő történeti szálat játszod ki, 10 óra alatt is végezhetsz vele.

– Tegnap elindult a Golden Goblin Press új Kickstarter kampánya a The 7th Edition Guide to Cthulhu Invictus, ami az ókori Rómába viszi el a rettenetet. Nem volt kétséges a kampány sikere, de azt talán a csapat sem gondolta volna, hogy a tervezett 20.000 dollárból nem egészen egy nap alatt 15.000 dollár össze is gyűlik. 20 dollárért megkaphatod a kiegészítő digitális verzióját, a nyomtatott példányért pedig 40 dollárt kell fizetned.

– Az egyik legjobb Lovecrafti játéknak titulált Darkest Dungeont, most 50 százalékos kedvezménnyel tudod beszerezni a Steamről.

– Rövid idő alatt elérte a kitűzött 4.000 dolláros célt a Ninja Star Games kártyajátéka Kickstarteren az Arkham Ritual. Minden bizonnyal hozzájárult a gyors sikerhez az is, hogy a játék mindössze 9 dollárba kerül. Három perces „how to play” videót és komplett, 6 oldalas szabálykönyvet is találsz a kampányoldalon.

 

02.11.

– Újabb novellák kerültek fel a Black Aether #2 magazinból az oldalra, ezúttal újabb 5 darab novella olvasható. A frissítésben szereplő novellák:
– Ablak az ötödiken 
– Csapda
– Az időtlen hírnök
– Ha feljőnek a csillagok
– Levél egy macskáról
A novellák elérhetőek a menüből. Az oldal feltöltése folyamatos, hamarosan érkezik a többi novella is.

– A Magyar Posta eddig sem könnyítette meg a dolgomat, nem egy órát kellet feleslegesen sorban állnom azért, mert az inkompetencia rendszeresen felülkerekedett és hiába a sok száz feladott egyenlevél… ahány dolgozó, annyi variáció. Ezt a rendszertelen helyzetet fejelte meg a Posta azzal, hogy január 1-től korlátozta a levélként feladható küldemények méretét. Először csak a vastagságról volt szó, de végül a boríték méreteit is lekorlátozták. Ezt a menetet egyelőre a Posta nyerte.

– A Black Aether magazin alkotói közösségének oszlopos és mondhatni alapító tagja Dávid Vigh, aki ott volt minden olyan kezdeményezés létrejötténél, ami a The Black Aetherhez köthető. Annak ellenére, hogy szinte mindig a háttérben marad alapító tagja ő a megvalósult projekteknek, fanatikus Tolkien rajongó és természetesen zseniális grafikus. Dáviddal Szujó Norbert készített interjút.

 

02.12.

– Ma 18:00-tól folytatódik a kvízjáték a holtversenyben maradt játékosoknak, nehezített kérdésekkel. Jön a hirtelen halál, aki egy kérdésre nem ad pontos választ, kiesik. Természetesen a játékban bárki részt vehet továbbra is, de ezúttal (jelenleg) nincs havi nyeremény, csak a 4 darab kiemelt versenyzőnek.

– A Mi lett volna ha… grafikai pályázat három alkotására ma 18:00 óráig leadhatod a szavazatodat. A szavazás még NEM zárult le. Rossz dátumbeállítás miatt egy időre nem volt elérhető a szavazás, de továbbra is tudsz szavazni, természetesen az eddig leadott szavazatok nem vesztek el, az eddigi eredményt nem befolyásolta a leállás.

– Indul a hirtelen halál, elérhetőek a Kvízjáték – Extra kérdései a honlapon. Igen kedves barátom, jól látod. ezek a kérdések gonoszak, nehezek, sokkal több kutatást igényelnek, mint az eddigiek, amiknek nagy részére választ találtál a Lovecraft enciklopédiában vagy a Wikipédián. Ez most nem fog segíteni. Esszék, levelezések, utazások, sok olvasás és logikus következtetés fog tudni segíteni. Erre a kérdéssorra két hét megfejtési időt adok, leadási határidő: február 25. – 18.00 óra

– A The Black Aether magazin első grafikai pályázata a „Mi lett volna ha…”, az egy hetes szavazás után lezárult. Meglepően sok, 583 szavazat érkezett összesen és az első helyért nagyon szoros verseny alakult ki. Végül a versenyt 301 szavazattal nyerte: Tod Antal! Gratulálunk Antalnak és természetesen mindhárom résztvevőnek is, hisz kivétel nélkül csodálatos alkotást neveztek be a versenyre. Az biztos, hogy ezzel a versennyel hagyományt teremtettünk nagyon rövid idő alatt, még ebben az évben fog érkezni a következő verseny. 

 

Ne hagyd ki ezeket se!

Szőllősi-Kovács Péter: Inis Mona alkonya

1.   A Caernarfon-öböl bejárata felett sirályok rikoltoztak. Fehéren cikázó röptük jól kivehető volt a nyugtalan tenger fölött gyülekező ónszínű fellegek háttere előtt. Nyugat felől, a baljós látóhatár peremén is fehér szárnyak tűntek fel; hajó közeledett a parthoz. Nem az öböl felé navigált, hanem a dél-nyugati irányban húzódó partszakasz egyik kihalt része felé. Szél ellen fordult,...

Mészáros Lajos: Szekta Rt.

„Amidőn elszabadul amaz ocsmány szörny, kit most Istenként imádtok, bálványoztok, és féktelen éhségében a húsotokból fog lakmározni, míg ti borzalmas kínok közt hánykolódtok, akkor felnyílik szemetek, és látni fogjátok, milyen rémséget szabadítottatok e sárgolyóra, és végül őrjöngve átkozzátok majd alantas tetteiteket…”     1897. október 31. Nem sokkal sötétedés után, de még éjfél előtt   –...

Pólya Zoltán: Az élet és a halál anyaga

Azt hiszem, szeretem Mr. Hershey-t. Mr. Hershey-vel mindig napszállta után szoktam találkozni, a D.-i apátság romos falai között. Máig nem lehet tudni, hogy voltaképpen mitől is égett le tíz évvel ezelőtt ez az ősi, szent hely, amelynek az oltárát egyes vélekedések szerint egy, a kereszténységnél sokkal régebbi vallás áldozati kövéből vésték ki az alapítók. Az apátság teteje azonnal beomlott,...

Rádai Márk: Ébredés

Délután egy óra van, háromnegyed nyolckor kezd sötétedni, addig biztosan nem jönnek értem. Akár velük tartok, akár megszököm előlük, alig hét órám maradt arra, hogy mindent elmondjak. A nap most magasan jár, fénye épp a revolvert éri az asztalomon, amelynek közelsége furcsa módon biztonságot jelent. Azelőtt nem sejtettem, hogy a halál gondolata megnyugtató, szinte otthonosan melengető is lehet....

Pólya Zoltán: A rézálarcos hölgy meséje

Velence utcáit azon az estén ellepték az arcukat maszkok mögé rejtő férfiak és nők, akik táncolni, énekelni és szórakozni, az életet ünnepelni vágytak az ősi város kulisszái között. Mégis dermedt csend lett úrrá az utcákon, amikor a rézálarcot viselő, vörös hajú nő megjelent közöttük. Csupán egyetlen pillanatra érintette meg a karneválozókat a szenvedély és a halál dohos, fullasztó illata, majd...

Patonai Anikó Ágnes: Én, Keziah

Wilhelm   Én azt mondom, a bíró urak végezzék csak a dolgukat, derítsék ki, valóban elkövette-e az asszonyom azokat a szörnyűséges rémtetteket, amelyekkel vádolják! Alávetem magam a vizsgálatnak egész házam népével, hisz ismernek mind, jól tudják, hogy tisztességes ember vagyok. Esküszöm az Úr szent nevére, hogy az igazat mondom.  Az erdőben. Úgy négy évvel ezelőtt. Vadászni voltam. A suta,...