TBA Hírhét 2017/02/13 – 17/02/19

02.13.

– 2016-os Lovecrafti Top 1-es filmes lista, amin természetesen felbukkannak a hype-olt „remekművek” is, de ezen a listán van olyan is, amire nem hivatkozik állandóan a nemzetközi scene, és mint ilyenkor általában lenni szokott, veri is a listát. Domboróczki Dávid ajánlotta először figyelmembe az AM 1200-at, majd a komplett listát. Az AM 1200 kompletten fenn van Vimeo-n, de sajna felirat az nincs.

– Egy hosszú és angol nyelvű anyag H. P. Lovecraft és az Arrival című film kapcsolatáról, illetve egyéb finomságokról. Biztos vagyok benne hogy csak páran fogjátok elolvasni – én se értem a végére és bőven odébb is lesz mire végzek vele -, ezért inkább a te véleményedre vagyok kíváncsi. Annyi helyen írnak (vagy legalább is próbálnak) a film Lovecrafti elemeiről. A filmet látva… nem értem. Valaki világosítson fel, legyen szíves.

 

02.14.

– Két darab track 2016-os The Shadow Over Innsmouth dark ambient lemezről a The Seal Of R’Lyeh-től. Biztos vagyok benne, hogy nem mindenki értékeli a hasonló jellegű lemezeket, hisz hangzásában és tartalmában sokkal erősebb és kevésbé „zenei” mint például a Cryo Chamber albumai. A Fémforgács webzine bemutatójából többet is megtudhatsz a lemezről, illetve szemezgess a csapat facebook oldalán is, mert bár minden bizonnyal megosztó élmény lesz, de ha szereted a hasonló jellegű alkotásokat, akkor biztos tetszeni fog.

– Tavaly már beszámoltam róla, hogy készülőben van a Reel Nightmare: Book of Witchcraft című film, ami H. P. Lovecraft „világára” épül. A filmet idén február 7-én be meg is jelent, ráadásul Valentin-nap alkalmából ingyen megnézheted, ha van Amazon Prime hozzáférésed, a Vimeo On Demand rendszerében pedig 50% kedvezménnyel nézheted meg, 2,50 dollárért. Promó kód: VALENTINE

– Igazi kuriózumként tekintek Peter Scartabello február 6-án megjelent Timekeepers of the Ancient Void című albumára, bár tudom ezzel nem mindenki fog egyetérteni. Scartabello 10(!) éven át gyűjtötte 50 pulzár adatait és kombinálta őket kabócák által létrehozott hangokkal, amik várfagyasztó hiteleséggel adják vissza az univerzum elképzelt hangjait. Ha eddig esetled nem tudtad volna elképzelni, milyen is lehet Yuggoth végtelen és magányos utazása… Scartabello megadja neked a választ. Lenyűgözően hátborzongató és végtelenül inspiráló. „Hozzá, akinek legifjabb gyermeke Yuggoth, aki magányosan járja útját a Fekete Éter peremén…”

 

02.15.

– Újabb akciós csomagot kínál a Dark Region Press, ami eltér az előző ebook csomagtól, ezúttal nyomtatott kiadványokat is kínálnak és a könyvek is eltérnek az előző akciótól. Attól függően, hogy az ebook vagy a nyomtatott verziót választod 29 – 350 dollár közt alakul a csomagod ára, a nyomtatott verziónál ez 150 dollár megtakarítást jelent, de az ebook verziónál is közel 60 dollárt spórolhatsz. Az írók listája ismét meggyőző, a tartalomra nem lehet panasz.

– Tarot kártya gyűjtőknek kötelező darab a Nemo’s Locker, The Book of Azathoth paklija. A kártyákhoz HPL ikonikus karaktereit is felhasználták, mint Keziah Mason vagy Wilbur Whateley. A 78 darab lap mindegyike 8,9 x 12,7 centiméteres és 350 grammos papírra van nyomva. A pakli ára 29 dollár, amihez még hozzájön a nemzetközi postaköltség, ami még plusz 33.95 dollár.

– A Tor.com kiadta az idei megjelenési listáját (via Mandiner Sci-fi) és a nagyszerű könyvek közt többek közt ott van, Cassandra Khaw „A Song for Quiet” című könyve, ami a Persons Non Grata sorozat második része. Deacon James szaxofonista találkozik az első részből megismert John Persons magánnyomozóval az Arkhamba tartó vonaton. Őrület, kultisták, menekülés, Shub-niggurath és ezer ivadéka. Mint egy izgalmas CoC kampány.

 

02.16.

– A Fantasy Flight Games játékok rajongói igazán elégedettek lehetnek, mert a cég maxigázon működik, sorra jönnek ki a kiegészítők és segédanyagok. Szerdán az Arkham Horror The Card Game-hez adtak ki egy FAQ doksit, aminek kivitelezésére ugyan csak odafigyeltek, és amibe bizony hibajegyzék is került. A PDF file linkjét megtalálod a cikkben.

– Kártyajáték készült a Kingsport Festival című társasjátékból furmányos, Kingsport Festival: The Card Game névvel. Adódott kérdés Gianluca Santopietro mennyire tudta átültetni a társasjáték 90 perces játékmenetei által nyújtott élményt, a kártyajáték gyorsabb, 30 perces játékaiba. Úgy tűnik sikerült, bár némi finomítást még kíván a játék. Megjelenés márciusban.

– A Szukits kiadó folyamatos leárazásában az Edgar Allan Poe köteteket is 50%-os kedvezménnyel vásárolhatod meg. Tisztában vagyok vele, hogy ezek az akciók folyamatosak, és valójában a készlet erejéig tartanak, de mindig jól jön egy emlékeztető a kedvezményekről.

– Mountains of Madness társasjáték ami még idén, a negyedik negyedévben fog megjelenni előre láthatólag és amiről a BoardGameGeekTV készített részletes bemutatót a nürnbergi Spielwarenmasse-n. A játékot Rob Davia a játék tervezője mutatja be, de egyelőre még csak egy prototípust, ezért vannak csak feliratok és gyengébb anyagból készült lapok.

Érkeznek a beszámolok a Call of Cthulhu videojáték demo bemutatójáról, és itt a következő a GodisaGeek.com-tól, ami enyhén szólva is…elfogult. Na persze nem HPL felé, ugyan is az újságíró első bekezdése minden elmond ismereteiről. Ennek tudatában ilyen hangzatos címet adni az írásnak enyhén szólva is felelőtlenség egy olyan embertől, aki soha nem olvasott HPL-t és csak annyit tud róla, hogy van Cthulhu és némi rasszizmus. Nem vitatom azt a kérdést, hogy a játék önmagában egy mesteri alkotás lesz (lehet), de azt ne felejtsd el, hogy jelen esetben nem csupán a játék nyújtotta „általános” élményről, izgalomról beszélünk, hanem elsősorban HPL örökségéről, ha már erre épít a játék.

mm
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Scroll to top