Változás a Black Aether működésében, újabb szintet lép a magazin

A Black Aether magazin újabb mérföldkőhöz érkezett, a magazin hétterét illetően változás történt, amire már régóta szükség volt, most jött el az ideje, hogy ezt a lépést megtegyem. Nem húzva az időt feleslegesen, ez a változás röviden és tömören azt jelenti, hogy a Black Aether magazin kiadásában ezentúl vállalkozás fog segédkezni, átvállalva bizonyos feladatokat és kötelezettségeket. Kifejezetten a magazin miatt vette fel működési körébe a kiadói tevékenységet, és csak is a magazin – illetve a közösség – kedvéért hajlandó a nevét adni a folyamathoz. Erre a lépésre szükség volt, mondhatni most érett be teljesen a magazin, miden szempontból

Biztos vagyok abban, hogy először az merül fel, a magazin elveszíti a nonprofit jelleget és a szabadságát. A leghatározottabban jelentem ki, hogy NEM!

Ez a lépés semmilyen formában nem érinti a magazin működését, tartalmát, formáját, megjelenési idejét és legfőképpen nem érinti a célkitűzéseit. Továbbra is az elsődleges cél a hazai amatőr írói közösség inspirálása. Hosszú folyamat eredménye volt ez a döntés, de csak akkor szántam el magam erre lépésre, amikor teljes mértékben meggyőződtem arról, hogy a Black Aether továbbra is változatlanul tudja folytatni működését.

Egyedüli változás a BA árát illetően, hogy ezentúl minden egyes magazinból 35.- forint (igen harmincöt) a vállalkozás plusz kiadásaira lesz fordítva, esetleges könyvelői díj vagy telefon, de ezen felül semmi. Ez igazából egy jelképes összeg, ahogy mondani szokták azért, hogy legyen neve a gyereknek, ehhez én ragaszkodtam. Önzetlen segítséget kaptunk, és bár nem az összeg számít, még is úgy gondoltam, erre szükség van, bár ha jól sejtem ez az összeg is a Magyar H. P. Lovecraft Társaság részére lesz felajánlva támogatásként.

Ez a 35 forint elenyésző és jelentéktelen összeg, valójában csak jelképes, nem adtam fel a függetlenségünket.

Ezzel a változással további folyamatok indulnak el, létre tudunk hozni webshopot, ahol a hazai közösség alkotásait tervezzük értékesíteni, természetesen megfelelő részesedés rögzítésével, és további olyan projektbe is belefoghatunk, amik eddig nem voltak lehetségesek. És végre elérhető közelségbe került az, hogy a Black Aether szerzői, grafikusai, technikai munkatársai ne „csak” egy darab tiszteletpéldányt kapjanak viszonzásként. Bár ez még így is hosszú folyamat lesz.

Azonban azt le kell szögeznem, hogy a The Black Aether nem alakult át kiadóvá, továbbra sem cél, hogy bármekkora szeletet kihasítson a hazai könyvpiacból, vagy a hozzá tartozó egyéb területekről, de természetesen egyedi projekteket indítunk, szervezünk. Ez egy nagyon fontos előrelépés a The Black Aether életében, egy elkerülhetetlen lépés, ami nagyban elősegíti azt, hogy továbbra is zavartalanul tudjuk a hazai közösséget segíteni és inspirálni.

A Black Aether magazin nonprofit lesz mindig is, ezt soha nem fogom feladni, ebből a koncepcióból a jövőben sem engedek. Tartjuk ugyan azt az irányt, amin elindultunk és nem állunk meg.

A Black Aether #6 Magazin október elején fog megjelenni.

Tomasics József

mm
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Az oldal tetejére