A The Black Aether magazin és a Borzongás Horrormagazin novellapályázata

Feltöltve: 2018/04/16
Kategóriák: Friss
Becsült olvasási idő (185 szó/perc): | Szavak száma:

A pályázatot lezártuk!

 

A horrorirodalom sajnos túlságosan is alulértékelt és mellőzött zsáner Magyarországon. Miközben a nemzetközi piacon rendszeresek a megjelenések, egyre több irodalmi művet dolgoznak fel, készítenek belőlük filmeket, addig sajnos kishazánkban csak elvétve akad olyan szerző, aki a horror zsánerre specializálta volna magát, vagy éppen belekóstolna a zsáner felkavaró világába. Kihívás hiányában ez nem is csoda. Eljött az idő, hogy belecsapjunk a vértócsába, felkavarjuk a belsőségeket, szabadon engedjük a sorozatgyilkosokat.

A The Black Aether és a Borzongás Horrormagazin novellapályázatot hirdet hazai szerzők számára, akik szeretnék megmutatni, hogy a magyarországi közösség is képes olyan horror történeteket írni, amik maradandó és kiheverhetetlen élményt nyújtanak az olvasók számára.

A Black Aether ponyvamagazin H. P. Lovecraft írói örökségére a weird irodalomra koncentrál, azonban az elmúlt két évben számos olyan novella érkezett hozzánk, ami nem passzol a célkitűzéseinkhez tartalma vagy megvalósítása miatt, viszont tökéletesen megállja a helyét önálló horror történetként. Felelőtlenség lenne részünkről, ha nem adnák teret ezeknek a novelláknak, ezért a Borzongás horrormagazinnal közösen egy Black Aether Horror különszámot fogunk kiadni, melynek tervezett megjelenése október-november.

A Borzongás horrormagazin 2018 elejétől jelenik meg háromhavi rendszerességgel, horrorfilmekkel, a témához kapcsolódó videojátékokkal, képregényekkel és könyvekkel kapcsolatos cikkekkel. A Magyar Fangoria Horrormagazin több mint három éven át szolgálta ki a hazai horrorpiacot, miközben több klasszikus horrorfilmet is sikerült mellé kiadni DVD formátumban. Miután a hátteret biztosító cég megszűnt, a Magyar Fangoria hatalmas űrt hagyott maga után a hazai piacon, a Borzongás magazin pedig ezt az űrt tölti be.

Nagy örömünkre szolgál, hogy Magyarország legnagyobb horrorportálja a CineGore csatlakozott kezdeményezésünkhöz, és a portál szerkesztői részt vesznek a novellák elbírálásában. A CineGore 1999-ben alakult, eredetileg Harvester néven, nevét az azonos című point-and-click kalandjáték után kapta. A kétezres évektől már számottevő oldalnak számított a horror, science fiction és trashfilm kritikáival, egyedi, nem kommersz írói gárdájával, mely az évek során olyan hivatalosan is létrejövő formációkban is megmutatta erejét, mint a Magyar Fangoria.

Már a legelső alkalommal, amikor Böjtös Gáborral a Borzongás főszerkesztőjével beszélgettünk, nem is volt kérdés, hogy megvalósítjuk a különszámot és megnyitjuk az utat a hazai szerzők számára. Végre eljött az idő, hogy sorozatgyilkosok újra megélesítsék késeiket, az élőhalottak megkeressék elhullajtott testrészeiket, a túlvilági teremtmények megnyissák az átjárókat, megidéződjön King, Barker, Bradbury, Rice, Koontz, Masterton, Ketchum és a horrorirodalom további nagyjainak szelleme… akkor is, ha valójában ezidáig még nem érte el őket végzetük. Elő hát a tollakkal, írógépekkel, billentyűzetekkel, mert biztosak vagyunk abban, hogy remek novellák fognak születni a horror valamennyi alzsáneréből, legyen az splatterpunk, bizarro vagy akár thriller.

Mindenkinek jó munkát kívánunk!

Böjtös Gábor és Tomasics József

Leadási határidő: 2018. szeptember 30. 23:59 óra


Kérünk minden jelentkezőt, hogy figyelmesen olvassa el az alábbi pályázati feltételeket, mert számos olyan megkötés és elvárás van, amik betartása nélkül, nem tudjuk elfogadni a pályaművet.

  • Jelen pályázatunkban nem weird novellákat, gótikus rémtörténeteket várunk, hanem modern horrortörténeteket. (Természetesen a The Black Aether továbbra is folyamatosan várja a weird novellákat, verseket a Black Aether – A szokatlan és hátborzongató történetek magazinjába)
  • Csak olyan történet kerülhet a kiadványba, ami előtte még nem volt publikálva se nyomtatott, se online, digitális formában. Ezt le fogjuk ellenőrizni, spóroljunk meg a felesleges köröket.
  • Nem zárjuk ki a nyílt erőszakot a szexualitást tartalmazó novellákat, nem cenzúrázzuk a vulgáris nyelvezetet – azért ne ez legyen a vezérszál -, de a túlságosan is extrém alkotásokat felül fogjuk bírálni.
  • A pályázat nyertes novellái, megjelennek a Black Aether magazin őszi, vagy 2019-es tavaszi horror különszámában.
  • Beérkező anyagokat minimum 12.000 leütés terjedelemtől várunk. El tudunk térni ettől a határtól, de ezt csak indokolt esetben tesszük meg. Az ideális pályamű 40 – 50 000 leütés terjedelmű, ennél hosszabb pályamunkák ugyan csak speciális elbírálás alá esnek, de természetesen ez nem kizáró ok.
  • Olyan történetet küldj, ami teljes egész, lezárt, sorozat leadására jelen pályázatunkban nincs lehetőség.
  • Mindenképpen csatolj a novella mellé szinopszist, amikor elküldöd nekünk. A szinopszis nélkül beérkező pályázatokat nem fogadjuk el. Segítséget szinopszis írásához itt találsz.
  • Ne küldj homage-t, mert nem fogadjuk el azokat az írásokat, amik egy már jól, vagy kevésbé ismert történetre épülnek, vagy éppen folytatják azt. Különösen fontos az egyediség és a saját ötlet!
  • Az anyagot Word vagy Open Office formátumban küldjed, mindenféle formázás, csilli-villi betűtípusok és színek nélkül. Kizárólag Times New Roman betűtípust használhatsz, 11 vagy 12 méretben. Ne legyen aláhúzott, vagy bold szövegrész, mert törlésre kerül a kiemelés, kizárólag dőltbetűt használhatsz. Tabulátor ne használj! Azok az anyagok, amik nem felelnek meg ezeknek a minimális feltételeknek, automatikusan töröljük.
  • Ügyelj a helyesírásra, a kirívóan rossz anyagokat nem fogadjuk el.
  • Azonnali kizárásra kerül a rasszista, szexista, homofób, xenofób, vagy bármilyen módon kirekesztő tartalommal bíró alkotás.
  • Minden közreműködő 1 darab tiszteletpéldányt kap a magazinból.
  • A beérkezett pályaműveket a The Black Aether, a Borzongás magazin és a CineGore portál szerkesztői fogják közösen zsűrizni.
  • Az, hogy az alkotásodat elküldöd a részünkre, nem jelenti azt, hogy automatikusan részt fog venni a pályázatban.
  • A magazin megjelenéséhez nem kell anyagilag, vagy egyéb támogatás módján hozzájárulni. Egyedül az online promotálást – facebook, honlap, twitter stb. – várjuk el közreműködésként az alkotóktól.
  • A The Black Aether és a Borzongás fenntartja a jogot, hogy ha a pályázatra nem érkezik megfelelő számú pályamű, akkor nem jelenteti meg a különszámot.
  • Az alkotásokat kizárólag emailben fogadjuk el, küldj üzenetet az info@theblackaether.com címre, amiben pár mondatban bemutatkozol, és a kész novellát, illetve a szinopszist csatold az emailhez.
  • A tárgymezőbe írd be: BORZONGÁS
  • Ha segítségre, tanácsra van szükséged, keress minket nyugodtan, szeretünk okoskodni, mindenbe beleszólni.
  • Leadási határidő: 2018. szeptember 30. 23:59 óra

Ne hagyd ki ezeket se!

Bojtor Iván: A Kapu Pecsétje

Repülőnk hajnalban szállt fel a párizsi Orlyról. A gép kapitánya, Marco Floretti kapitány előre elnézést kért az esetleges légörvények okozta kellemetlenségekért, majd jó utazást kívánt, és a hangszórók hangos kattanással elnémultak az utastérben. Még bámultam néhány percig az alattunk elsuhanó tájat, aztán elővettem a táskámból a reptéren vásárolt szíverősítőt, és miközben megittam, azon...

Pólya Zoltán: Az élet és a halál anyaga

Azt hiszem, szeretem Mr. Hershey-t. Mr. Hershey-vel mindig napszállta után szoktam találkozni, a D.-i apátság romos falai között. Máig nem lehet tudni, hogy voltaképpen mitől is égett le tíz évvel ezelőtt ez az ősi, szent hely, amelynek az oltárát egyes vélekedések szerint egy, a kereszténységnél sokkal régebbi vallás áldozati kövéből vésték ki az alapítók. Az apátság teteje azonnal beomlott,...

Szőllősi-Kovács Péter: Inis Mona alkonya

1.   A Caernarfon-öböl bejárata felett sirályok rikoltoztak. Fehéren cikázó röptük jól kivehető volt a nyugtalan tenger fölött gyülekező ónszínű fellegek háttere előtt. Nyugat felől, a baljós látóhatár peremén is fehér szárnyak tűntek fel; hajó közeledett a parthoz. Nem az öböl felé navigált, hanem a dél-nyugati irányban húzódó partszakasz egyik kihalt része felé. Szél ellen fordult,...

Pólya Zoltán: A rézálarcos hölgy meséje

Velence utcáit azon az estén ellepték az arcukat maszkok mögé rejtő férfiak és nők, akik táncolni, énekelni és szórakozni, az életet ünnepelni vágytak az ősi város kulisszái között. Mégis dermedt csend lett úrrá az utcákon, amikor a rézálarcot viselő, vörös hajú nő megjelent közöttük. Csupán egyetlen pillanatra érintette meg a karneválozókat a szenvedély és a halál dohos, fullasztó illata, majd...

Mészáros Lajos: Szekta Rt.

„Amidőn elszabadul amaz ocsmány szörny, kit most Istenként imádtok, bálványoztok, és féktelen éhségében a húsotokból fog lakmározni, míg ti borzalmas kínok közt hánykolódtok, akkor felnyílik szemetek, és látni fogjátok, milyen rémséget szabadítottatok e sárgolyóra, és végül őrjöngve átkozzátok majd alantas tetteiteket…”     1897. október 31. Nem sokkal sötétedés után, de még éjfél előtt   –...

Rádai Márk: Ébredés

Délután egy óra van, háromnegyed nyolckor kezd sötétedni, addig biztosan nem jönnek értem. Akár velük tartok, akár megszököm előlük, alig hét órám maradt arra, hogy mindent elmondjak. A nap most magasan jár, fénye épp a revolvert éri az asztalomon, amelynek közelsége furcsa módon biztonságot jelent. Azelőtt nem sejtettem, hogy a halál gondolata megnyugtató, szinte otthonosan melengető is lehet....