Eljött az idő, hogy a TBA átadja a stafétabotot, de természetesen a pályán maradunk

Idén november estéjén, október 31-én lesz a The Black Aether Online H. P. Lovecraft Magazin 3 éves. A mögöttünk álló évek túlságosan is gyorsan elrepültek, számos olyan projektünk van folyamatban, ami minden túlzás nélkül még évekre ad számunkra elfoglaltságot, interjúk, beszámolók, pályázatok és rendezvények várnak még ránk. Azonban a magyarországi Lovecraft közösség fejlődésének érdekében a Magyar H. P Lovecraft Társasággal egyeztetve nehéz döntést kellet hoznom a The Black Aether további működésével kapcsolatba. Sokkal nehezebb volt elszánnom magam a változásra mint az elsőre gondoltam volna, de biztos vagyok benne, hogy ez a lépés a legteljesebb mértékben a hazai közösség érdekeit fogja szolgálni.

A The Black Aether online magazin jelen formájában nem éri meg a harmadik születésnapját, eljött az idő, hogy a hazai közösséget összetartó szerepét átadja a Magyar H. P. Lovecraft Társaságnak.

Ahogy mindig is mondtam, hiszek a közösség erejében, és a fejlődés megállíthatatlan. Közösségünk létszáma jól követhetően növekszik, hamarosan elér egy olyan létszámot, amit már a TBA nem fog tudni elvárható módon kiszolgálni, hiszen a kezem bizonyos szinten kötve van. Számos olyan kapu – legyen az kicsi vagy akár nagy – zárva marad előttem, amikhez egy hivatalos Alapszabállyal rendelkező egyesület kezében ott van a kulcs. Hiába is próbálnék, bizonyos akadályokat nem tudnék leküzdeni, és mivel ezek leginkább a bürokrácia legsötétebb matériájából gyúrt akadályok, megkerülni egyértelműen nem lehet őket. Azonban megtorpanni, egyhelyben toporogni nem lehet, haladni kell tovább a kijelölt úton, és éppen ezért döntöttünk úgy, hogy a The Black Aether közösségformáló és összetartó tevékenységét a Magyar H. P. Lovecraft Társaság viszi tovább.

Talán drámain hangzik ez a változás, azonban garantálom, hogy erről szó sincs, hiszen attól függetlenül, hogy a friss hírek szolgáltatását, a beszámolók írását, interjúk készítését és idővel a rendezvények szervezését az egyesület veszi át, a TBA természetesen nem fog megszűnni és továbbra is közösséget fogja szolgálni, csupán több időt és energiát fog fordítani az amatőr szerzők támogatására.

Mi fog változni?

A legfontosabb változás az lesz, hogy ezentúl – természetesen lesz pár nap átállási időszak – az egyesület Facebook oldalán fognak megjelenni a napi friss hírek. Mindenek előtt arra kérlek, hogy ha eddig nem tetted, akkor kedveld az egyesületi Facebook oldalt, így biztos nem fogsz lemaradni az eddig megszokott napi hírekről. A tartalom gyakorlatilag nem fog változni, ugyanúgy fognak érkezni a hírek a nemzetközi közösségekről, rendezvényekről, megjelenésekről, zenékről, filmekről, videojátékokról, mint eddig, csupán a nem a TBA oldalán.

Ezentúl kövesd a Magyar H. P. Lovecraft Társaság Facebook oldalát és továbbra is első kézből fogsz értesülni a magyarországi Lovecraft közösséget érintő fejleményekről, illetve a nemzetközi scene híreiről. Mondhatjuk úgy is, ha eddig követted a TBA-t, akkor ezentúl kövesd az MHPLT-t is.

A napi hírek megritkulnak, majd kikopnak a TBA-ról és további változás lesz, hogy átkerül az egyesület honlapjára a Hol kezdjem? rovat és ott fog majd bővülni. Ugyancsak átkerülnek a releváns interjúk, illetve pár olyan kapcsolódó Lovecraft anyag, aminek inkább ott lesz megfelelő helye. Ezentúl nagyobb figyelmet fogunk fordítani arra, hogy mindenki megismerje az egyesület munkáját, rendszeresen be fogunk számolni – akár hetente többször is – a projektekről, és ami különösen fontos, sokkal hatékonyabban fogjuk kihasználni az egyesületi forma adta lehetőségeket. Igen, szervezni fogunk rendszeres találkozókat is! 😉

Mi lesz a TBA-val és a ponyvamagazinnal?

Nagyon izgalmas és új időszak veszi kezdetét, ugyanis a The Black Aether ezentúl kifejezetten a szerzőket fogja segíteni. Sütő Fannival, a TBA oszlopos tagjával új rovatokat fogunk indítani, és arra fogunk koncentrálni, hogy minél több magyarországi író kóstoljon bele a rémirodalom hátborzongatóan csodás világába. Még több pályázatunk lesz – nem felejtjük el a grafikusokat sem -, olyan specifikus interjúkat fogunk készíteni, amikben hazai és nemzetközi írói közösségek szerzőitől fogunk megszívlelendő tanácsokat, ötleteket, tippeket, technikákat kérni, és ha a kozmikus hatalmak is úgy akarják, elindítunk egy AMA (Ask Me Anything) sorozatot is. Tudom, hogy mit akarsz kérdezni. Igen, ha lehetőségünk lesz rá, akkor fogunk szervezni kerekasztal beszélgetéseket, szakmai találkozókat.

A The Black Aether egy olyan irodalmi magazinná fog átalakulni, aminek kifejezett célja lesz a lovecrafti rémirodalmat követő hazai írói közösség megalapozása, megszilárdítása, inspirálása és ösztönzése.

Éppen ezért ennek a változásnak rajtad kívül egyértelmű nyertese a Black Aether ponyvamagazin lesz, ugyanis sokkal több időt fogunk fordítani a magazinra, hiszen nem titkolt célunk, hogy még az eddigieknél is jobban népszerűsítsük Magyarországon H. P. Lovecraft művészetét, és ösztönözzük azokat, akik belekóstolnának a rémirodalomba az alkotói oldalról is.

Búcsúzunk?

Természetesen nem, hiszen még ezernyi feladatunk van, sok évnyi munka áll előttünk, továbbra is haladunk az úton, és továbbra is úgy gondoljuk, hogy értéket teremtünk. A The Black Aether soha nem fog elfordulni H. P. Lovecraft munkásságától, mindig is az ő zseniális tehetsége fog vezérelni minket, de erre a változásra szükség volt. A Magyar H. P. Lovecraft Társaság megalapítása időszerű volt, és eljött az ideje, hogy átvegye a központi szerepet, hiszen sokkal több lehetőség áll a rendelkezésére ahhoz, hogy a lehető legtöbb emberrel megismertesse és megszerettesse Lovecraft művészetét.

Soha nem fogok elfordulni a magyarországi Lovecraft közösségtől, ha kell a legnehezebb döntést is meghozom, az érdekében, hiszen sokkal többet kaptam én már tőled, mint ami én adhattam eddig. Ezt nem felejtem el az egyesület elnökeként sem.

Tomasics József
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Scroll to top
The Black Aether