Black Aether megjelenés és TBA író-olvasó találkozó… 2019-ben

A The Black Aether múlt héten, október 31-én ünnepelte harmadik születésnapját, és az utóbbi idők megsokszorozódott egyéb jellegű munkáinak köszönhetően, elmaradt a szokásos évi beszámoló is. Ez a bejegyzés sem erről fog szólni, talán nincs is szükség egy újabb öntömjénezésre, de van a TBA és a közösség életében két olyan projekt, amiről hírt kell adnom.

Szokásomhoz híven, egy jó és egy rossz hírrel érkeztem.

Őszintén mondom, hogy ez nem szándékos részemről, de a projektek a legtöbb esetben összefüggésben vannak egymással, és ha az egyik változik, az kihatással van a másikra is. Mindig próbálok frappáns címeket adni a bejegyzéseknek, és ez rendszerint nem jön össze, ahogy jelen esetben sem, az ott fent egy nagy spoiler, ami egyből le is lőtte a poént.

Black Aether

Bármennyire is törekedtem rá és ígértem, hogy a következő Black Aether 2018-ba meg fog jelenni, mostanra már biztossá vált, hogy a megjelenést el kell tolni 2019-re. Ez egy önmagát gerjesztő folyamat volt, és mivel számomra az idő már most gyorsabban telik, mint kellene, egészen egyszerűen kifutottunk az időből. Pontosabban én.

Az antológia közel kész, van novella, ami még szerkesztés alatt áll, de ezzel még tudtunk volna végezni novemberben, és ebben az esetben a megjelenés decemberben lett volna. Azonban ezt már az első pillanatban elvetettem, ugyanis az elképzelhetetlen és kivitelezhetetlen, hogy én decemberben a postán feladjak 150+ küldeményt. A kezdetek óta harcban állok a Postával, és ha én az ünnepek előtti őrületben beállítok a hivatalba egy utánfutónyi csomaggal, akkor már az ajtóban hurkot dobnak a nyakamba és levonszolnak az alagsorba, ahová örökre bezárnak, de januárig biztos. Azt, hogy miért nincs lehetőség futárszolgálatot igénybe venni a csomagok kiszállításához, a Magazinkiadás útvesztője sorozatban hamarosan részletesen is ki fogom fejteni. A legnagyobb problémát azonban nem is ez jelentené – csak átküzdeném magam a tömegen -, hanem az, hogy az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva, koránt sem lenne biztosított, hogy a megrendelt és postára adott csomagok még karácsony előtt meg is érkeznének.

Az antológia tartalma jelen pillanatban 13 novellából – ebből kettő round-robin – és 2 darab versből áll, de ez előre láthatóan még bővülni fog két olyan szerző önálló novellájával, amire érdemes lesz várni.

A következő Black Aether tervezett megjelenése, 2019 március elején várható.

Nem véletlen ez az időpontválasztás, hiszen közel esik H. P. Lovecraft halálának évfordulójához, és remek alkalom nyílik arra, hogy ismét személyesen találkozzunk.

TBA író-olvasó találkozó

Sajnos 2018-ban nem csak a BA megjelenés maradt el, hanem a 2017-ben első alkalommal megtartott TBA találkozó folytatása is. Éppen ezért jövő tavasszal összekötjük a kellemest a hasznossal és március második, vagy harmadik hétvégéjén újra összehozzuk a BA alkotóit és olvasóit. Természetesen kihasználjuk a lehetőséget és a találkozót összekötjük a Black Aether könyvbemutatóval is, hiszen ahogy azt már több alkalommal is említettem, elhagyjuk az ISSN számot, és ISBN-re fogunk váltani.

A találkozó egyelőre még csak előkészítő fázisban van, a konkrét szervezés januárban fog indulni, időben fogunk információkat közölni a pontos dátumról és helyszínről. Első alkalommal a CDFŰ-ben voltunk, ami igencsak bevált és nagyon jó hangulatú találkozó volt, ahogy erről Molnár András is beszámolt, ha jól emlékszem, akkor hajnali kettőig tartott a beszélgetések „levezetése”. Természetesen jövőre sem hagyjuk ki HPL-t a napi programból, azonban azt le kell szögeznem, hogy ez nem az Első Országos H. P. Lovecraft Találkozó lesz, mert az… Bárcsak többet mondhatnék.

Tehát a The Black Aether él és virul, a Black Aether mint a jó bor, érlelődik még egy kicsit, és azt az egyet garantálhatom, még ha ritkább alkalommal is érkezik frissítés a TBA-ra, minden projektünk biztonságban van és halad előre a kiszabott úton. Azt pedig már tudod, hogy a napi lovecrafti betevőért a Magyar H. P. Lovecraft Társaság facebook oldalát és honlapját kell követned. Ugye nem kell ecsetelnem milyen fontos, hogy csatlakozz az egyesülethez.

Tarts ki, már nem kell sokat várni.

Tomasics József

Borítókép: Salvador Dalí –  Az emlékezet állandósága (1931)

mm
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Scroll to top