Black Aether beleolvasó #5 – Sütő Fanni (Round-Robin)

A Black Aether Beleolvasó ötödik részében a kötet round-robin novellájának egyik részletét mutatjuk meg, melynek szerzője Sütő Fanni. A round-robin lényege abból áll, hogy az alkotói csoport közösen írja a novellát, minden író egy részletet. A sorrendet sorsolással döntjük el, az első íróra hárul a feladat, hogy elindítsa a történetet, az „utolsó” pedig értelemszerűen lezárja azt.

Fanni nagyon érdekes, és legfőképpen baljóslatú folklór alak felbukkanásával indította a novellát, aki nem más, mint Nain Rouge a kárhozat vörös törpéje. A vörös törpe Detroit és Michigan legendás kreatúrája, azonban származása Franciaországhoz köthető, a lutin egyfajta hobgoblin a francia folklórban és mesékben.

“A halál a nyomodban jár, mon petit agneau perdu.”

A novellában (melynek címe még nem véglegesített) a Francia Idegenlégió egyik alakulata indul az indokínai őserdő legmélyére, egy ismeretlen kolónia felderítésére, melynek közelében olyan nyersanyaglelőhely található, aminek ismeretlen eredetű és összetételű érce a megfelelő bányászati és finomítói technológiák használatával értékes fémmé alakítható át. Azonban nain rogue vérre szomjazik.

A PDF fájlt letöltheted innét: Sütő Fanni – Round-Robin (részlet)

Borítókép: Nicolai Abraham Abildgaard – Nightmare (1800)

[pdf-embedder url=”https://www.theblackaether.com/wp-content/uploads/2019/03/suto_fanni_round-robin_beleolvaso.pdf”]n fejezet

 

mm
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Scroll to top