Black Aether megjelenési információk – időpont, tartalom, borítóterv

Feltöltve: 2019/03/24
Kategóriák: Friss
Becsült olvasási idő (185 szó/perc): | Szavak száma:

A mai rossz hír után, evezzünk vidámabb vizekre, ugyanis a 2018-as megjelenéssel tervezett Black Aether – ami ezúttal már könyv lesz – révbe ért, és biztos megjelenési időpontot tudunk mondani. Sajnos nagyon sokat csúsztunk ezzel a megjelenéssel, ennek több oka is volt, amit így utólag már felesleges lenne feszegetni, hiszen a lényeg az, hogy még ha ilyen sokáig is húzódott a megjelenés, a szerzők kitartottak, türelemmel vártak és nem adták fel a reményt. Ahogy mi se.

2019-re több kiadványt is tervezünk, mint például a Cthulhu-mítosz pályázatunkhoz tartozó antológiát, vagy a még kezdeti stádiumban lévő különszámot, melyhez hazai szerzőket fogunk felkérni egy-egy novella (vagy vers) megírására. Sütő Fannival és Fekete I. Alfonzzal már elindult az előkészítés és a szervezés, hamarosan további információkkal is szolgálhatunk; izgalmas és nagyon érdekes kiadvány lesz.

Azonban jelen pillanatban prioritást élvez a tavaszi Black Aether antológia, melynek megjelenési dátuma május 15.

Igen, ez már a végleges dátum. Nem tettünk le arról, hogy egy TBA találkozót is szervezzünk a megjelenéssel összekötve, vagy a megjelenés után. Mivel május 15. az előrendelési szakasz indulását jelenti, ezért a találkozó, ha sikeresen meg tudjuk szervezni, valószínűleg júniusban tud realizálódni, amikor már mindenkihez eljutott az antológia.

Következzen a tartalom, ami már végleges, az alábbi novellák már véglegesítésre kerültek, helyük biztos az antológiában:

– Dushan Lechky: Soha már…
– Erdei Lilla: Az Ébrény
– Farkas Balázs: Hitetlen
– Kovách Kristóf: Apokrif
– Körtvélyes Ákos: A kismadár és a fekete autó
– Papp Evelin: Renfield balladája (vers)
– Pető Zoltán: A világítótorony
– Sam Eddison & J. B. Bachman: Isaac Caol öröksége
– Somodi Zoltán: A bíbor tánc
– Sütő Fanni: A vörös karnevál (vers)
– Veres Attila: Méltósággal viselt
– Round Robin (Sütő Fanni, Fekete I. Alfonz, Cotter Blackstone, Vidra Gyula, Tomasics József): Nain Rouge

Van még további négy önálló és egy round-robin novella, amivel még egy kicsit dolgoznunk, még szerkesztés alatt állnak, de biztosnak mondható, hogy ezek a novellák is ott lesznek a kötetben:

– Carrie Tod: Köd a Királyok Völgyében
– Fedina Lídia: A kép
– Pólya Zoltán: Vezeklés
– Réz Andor: A halál érintése
– Round-Robin (Demeter Norbert, Orosz István, Dubán Kitti, Mike Dorottya): Fekete Hold

Ez összesen 15 darab novella és 2 darab vers 23 szerzőtől, ami közel 800 000 leütésnyi terjedelmet jelent. Összehasonlításként, a Black Aether magazin átlagosan 400 000 leütés szokott lenni (igen, szóközökkel). A 15 novella közül 1 íródott Tóth Sarolta illusztrációjához, amit a Pickman Öröksége pályázatunkra készített, 2 pedig Báti László Gábor illusztrációjához. Ezek az illusztrációk szerepelni fognak a kötetben. A BA magazinok B5 méretűek, azonban a könyv ennél kisebb lesz, ebből következik, hogy elég vaskos kiadványnak nézünk elébe. Körtvélyes Ákos, aki a BA magazinok tördelését végzi, minden bizonnyal örülni fog.

A borítót Ámon Attila készíti, akinek munkáival már találkozhattál korábbi kiadványainkban. Mondhatni friss és még ropogós az info, Attila tegnap este küldte el a borítóterveket, ezek közül lesz kiválasztva és kidolgozva az egyik. Attilának már megköszöntem egy „kedves levélben”, hogy jól kiba… babrált velem, adódik, a kérdés, hogy a három elképesztő terv közül, melyik is legyen a befutó? Melyik ujjamat harapjam meg?

Az első képen, egy boszorkány rosszul sikerült dimenziókapu nyitása rajzolódik ki, háttérben a kapuból előtörő köddel, sötétséggel, áradó gonoszsággal. A második terven áldozó pap áll ősi monolitok előtt, amik az idő végtelenjébe vesznek; ez kétoldalas tervezet, tehát átnyúlik a könyv hátsó borítójára is. Valószínűleg ő lesz a kiválasztott. A harmadik képen pedig egy kultista látható idézés közben, felette pedig a materializálódó rettenet bontakozik ki éppen. Kattints és a képek megnőnek.

Jelenleg ezek a publikus információk, további beleolvasók még érkezni fognak az előttünk álló időszakban. Természetesen azt talán mondanom sem kellene, hogy továbbra sem tértünk el a The Black Aether alapelveitől, ismét lesz olyan novella a kötetben, melynek szerzője még szárnyait bontogatja, nem rendelkezik olyan magas fokú tapasztalattal, mint egyes szerzők, azonban művén érződik a tehetség és hajlandó fejlődni, tenni azért, hogy idővel kiforrott novellával is szerepelhessen a TBA Könyvekben.

Végül pedig, ahogy ígértem, S. Dávid hozzászólása az egyik Facebookos bejegyzésünkből:

„Jobban várom, mint az új GoT évadot. :)”

Nos, ezzel bizony mi is így vagyunk.

Tomasics József

Ne hagyd ki ezeket se!

Patonai Anikó Ágnes: Én, Keziah

Wilhelm   Én azt mondom, a bíró urak végezzék csak a dolgukat, derítsék ki, valóban elkövette-e az asszonyom azokat a szörnyűséges rémtetteket, amelyekkel vádolják! Alávetem magam a vizsgálatnak egész házam népével, hisz ismernek mind, jól tudják, hogy tisztességes ember vagyok. Esküszöm az Úr szent nevére, hogy az igazat mondom.  Az erdőben. Úgy négy évvel ezelőtt. Vadászni voltam. A suta,...

Bojtor Iván: A fennsík

Már késő délután van, de még mindig forrón tűz a nap. A traktorok vájta poros földúton tartok a dombok irányába, fel arra az ezerszer is elátkozott Geleméri-fennsíkra. A kutyát ma nem hoztam magammal. A jó öreg Abdult bezártam a pince egyik sötét, ablaktalan zugába, hogy a szomszédok ne hallják a szerencsétlen jószág kétségbeesett nyüszítését – mert ma éjszaka nyüszíteni fog, az biztos. Ha...

Szőllősi-Kovács Péter: Inis Mona alkonya

1.   A Caernarfon-öböl bejárata felett sirályok rikoltoztak. Fehéren cikázó röptük jól kivehető volt a nyugtalan tenger fölött gyülekező ónszínű fellegek háttere előtt. Nyugat felől, a baljós látóhatár peremén is fehér szárnyak tűntek fel; hajó közeledett a parthoz. Nem az öböl felé navigált, hanem a dél-nyugati irányban húzódó partszakasz egyik kihalt része felé. Szél ellen fordult,...

Erdei Lilla: Kecsketej

„Egy kavargó káosz az, mely nem nyer alakot; egy nagy éjszaka az, amelynek sötétsége fény.”   Mikszáth Kálmán: Az a fekete folt   1.   A partról nézve nem tűnt ilyen sebesnek a víz, gondolta Kerner Ármin, igyekezve lecsillapítani kapkodó légzését. Már fertályórája, hogy az áramlat elragadta, a Hármas-Körös partján burjánzó őserdő rég elnyelte az őutána kiáltozó két lányt, de...

Mészáros Lajos: Szekta Rt.

„Amidőn elszabadul amaz ocsmány szörny, kit most Istenként imádtok, bálványoztok, és féktelen éhségében a húsotokból fog lakmározni, míg ti borzalmas kínok közt hánykolódtok, akkor felnyílik szemetek, és látni fogjátok, milyen rémséget szabadítottatok e sárgolyóra, és végül őrjöngve átkozzátok majd alantas tetteiteket…”     1897. október 31. Nem sokkal sötétedés után, de még éjfél előtt   –...

Bojtor Iván: A Kapu Pecsétje

Repülőnk hajnalban szállt fel a párizsi Orlyról. A gép kapitánya, Marco Floretti kapitány előre elnézést kért az esetleges légörvények okozta kellemetlenségekért, majd jó utazást kívánt, és a hangszórók hangos kattanással elnémultak az utastérben. Még bámultam néhány percig az alattunk elsuhanó tájat, aztán elővettem a táskámból a reptéren vásárolt szíverősítőt, és miközben megittam, azon...