Illusztrátorokat és tördelő(ke)t keresünk, azonban most nem TBA projekthez

Köztudott tény, és a Black Aether magazin létezésének egy nagyon fontos részlete, hogy a sorozat nem jöhetett volna létre a közösség támogatása nélkül. A közösség kreatív tagjai hozzájárultak ahhoz, hogy elindulhasson a kaland, és a kezdeti bukdácsolás után a magazin elérje végleges formátumát.

Ezúttal is grafikusokat és tördelő(ke)t keresünk, akik munkájukkal, anyagi ellenszolgáltatás nélkül, hozzájárulnak egy új kiadvány elindításához. Azonban ez nem a The Black Aether projektje.

Szujó Norbert neve minden bizonnyal ismerős, egy ideig a TBA szerkesztője is volt, ő hozta létre a  F.I.O.K. – Fantasztikus Irodalmi Olvasói Kör Facebook csoportot, és ő indította el azt a projektet, amihez most grafikusokat és tördelőt keres.

Egy olyan ebook van születőben, amiben magyarországi amatőr szerzők sci-fi novellái kaptak helyet, összesen 16 darab novella, és ezekhez kellene illusztrációt készíteni, illetve elvégezni a kiadvány tördelését ebook és PDF formátumhoz. A lektorálás megoldott. A magazin koncepciója – tematikáján kívül -, megegyezik a Black Aether koncepciójával, annyi eltéréssel, hogy Norbi első körben a digitális megjelenést választotta, ami egy nagyon jó ötlet volt részéről. Közösségi alapon készülő nonprofit és jelen esetben ingyenes kiadvány lesz.

A terv az, hogy minden novella kapjon egy darab saját illusztrációt, amit a grafikus a történet elolvasása után készít el. Mivel digitális formátumról van szó, a belső grafikák is lehetnek színesek. Továbbá szükség van egy borítógrafikára és tipóra. Végül pedig, amikor teljesen összeáll a tartalom, az egészet át kell ültetni ebook és PDF formátumba.

Ha bármelyik részfeladatban tudnál segíteni, részt tudnál vállalni egy olyan kiadvány elindításában, ami idővel akár nyomtatásban is megjelenhet – nyilvánvalóan ez a visszajelzésektől függ -, akkor arra kérlek, hogy jelentkezz Norbinál. Küldj neki egy emailt a szujonor[kukac]gmail.com címre, vagy üzenj rá Facebookon.

Ha van rá lehetőséged, küld el ezt a felhívást ismerőseidnek is.

Minden megosztást és segítséget előre is köszönök Norbi nevében is.

Tomasics József

mm
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Az oldal tetejére