Black Aether beleolvasó #6 – Sam Eddison & J. B. Bachman

Sam Eddison és J. B. Bachman magyar nyelvű novellája Írországba csalja az olvasót, ahol egykoron a Carrauntoohil-hegy árnyékában Isaac Caol kutatta a kelta istenek legendáit. A két szerző első közös munkája olyan eseményeket dolgoz fel, melyekről még a mai napig nem derült ki, hogy valóban megtörténtek-e, vagy csupán a legendák és babonák űznek velünk csúf játékot.

A Carrauntoohil-hegy, a Dunloe-hasadék, Killarney, ősi titkokat rejtenek még azokból az időkből, mikor az istenségek és elfajzott nemzettségeik háborúban álltak egymással.

Talán véletlen lenne, hogy, mikor Szent Patrik úgy gondolta, elűzte a kígyókat, azok a hegyek alá menekültek? Véletlen, hogy a föld alá kényszerült nép királyát Nodenst, más korokban úgy szólították Naddred, a bölcs kígyó? Vajon élnek még gnadr papok az emberek között, akik ismerik a tiltott tanokat, és ha a kedvük úgy tartja, előszólítják a földmélyi borzalmakat?

A PDF fájlt letöltheted innét: Sam Eddison & J. B. Bachman – Isac Caol öröksége

Borítókép: a Dunloe-hasadék (Google Maps)

se_jbb_isaac_caol_oroksege_beleolvaso
mm
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Az oldal tetejére