Köszönj a kis barátomnak! Helló Twitter, helló MHPLT Fórum

Frissítés: Úgy tűnik ezt fontos megemlíteni. Nem szűnik meg a TBA Facebook oldala, minden fontos információ, megjelenés, előrendelés, pályázat stb. továbbra is elérhető lesz ott is. Csak nem az FB lesz az elsődleges közösségi felület, továbbra sem fogsz lemaradni semmi fontosról, de ott tényleg csak a legfontosabbak fognak megjelenni. Szóval nem tűnünk el a Facebookról! A félreértésért, ha ez történt, elnézésedet kérem. Ennek fényében olvasd az alábbiakat.

Stephen King (is) elhagyta a Facebookot és Twitteren folytatja tovább. Itt az ideje, hogy a TBA is váltson. Azt azért nem mondanám, hogy a TBA elhagyja a Facebookot, de jelenlétünk erősen csökkenni fog (még ennél is jobban). Természetesen továbbra is minden fontos információt meg fogunk osztani a Facebookon is, nem fogsz lemaradni semmiről.

Akkor hogyan tovább? Természetesen a honlap megmarad a friss híreknek, bejelentéseknek, de a közösségi jelenlétünk a Twitteren (angol és magyar bejegyzések) illetve az MHPLT Fórumon fog folytatódni.

Twitter profilunk már elkészült – The Black Aether & TBA Könyvek -, bár még üres, érdemes lesz követned, mert a napi jóságok itt fognak érkezni elsősorban. Ezt kapd ki, még mémek is lesznek. 😀 Fontos megjegyeznünk, hogy már létezik egy The Black Aether Twitter profil, azonban az csak egy egyszerű retweet bot, ami azt jelenti, hogy más felhasználóktól származó bejegyzéseket oszt meg újra, melyek tartalmaznak bizonyos szavakat (#lovecraft, #hplovecraft, #cthulhu, #nyarlathotep stb.). Ezt is érdemes követni, hiszen napi szinten szép adag bejegyzés jön itt össze.

Tehát a The Black Aether & TBA Könyvek profilt kövesd.

Tisztába vagyunk vele, hogy Magyarországon a Facebook és Twitter felhasználóit tekintve az előbbi áll bőven nyerésre, azonban az FB működése, a felhasználói élmény, és amit működése nyújtani tud, számunkra nem jó, szimpatikus, kielégítő, megfelelő, nyerő… Lehet válogatni. Tény és való, hogy az FB irdatlan felhasználói bázisa megkerülhetetlen, a hazai lovecraftiánus közösség is itt indult, itt szerveződik, de ahogy az FB az évek során átalakult… Majd akkor lesz ismét a központi felületünk, ha fizetős lesz a Facebook, és legalább a legminimálisabb szinten valóban a felhasználók tudják kezelni, kontrolálni a tartalmat és saját közösségi médiás életüket. Nincsenek kétségeim azzal kapcsolatban, hogy hasonló problémák a Twitteren is vannak, de Facebook az utóbbi időben tényleg kiverte nálunk a biztosítékot.

A másik közösségi tér, ahol nagy erővel fogunk jelen lenni, és ahol a kommunikációt szeretnénk alapvetően kezelni, az a Magyar H. P. Lovecraft Társaság fóruma, az MHPLT Fórum. Koránt sincs kész, koránt sem teljes, azonban folyamatosan fejlődik a fórum, és a hiányosságok folyamatosan tűnnek el. Igen, ismerjük mi is, hogy a „mai rohanó világban gyors információcserére és interakcióra van szüksége az internet népének”. Szerintünk meg nem. Mi szeretnénk megállni, többet időzni egy témán, és főleg szeretnénk, ha az eszmecserék nem süllyednének el az üzenőfalak reklámtömkelegében, ahol aztán a tökéletlenül (avagy töketlenül) működő keresési funkció talán megtalálja az adott diskurzust. Igazi old school élmény a fórum, bennem sok régi szép emlék éledt fel újra, tény én már vén vagyok, biztos vagyok benne, hogy van a közösségben olyan, aki talán még soha nem használt klasszikus fórumot. Ki kell próbálni, jó móka.

Ez nem éppen az elvárható 21. századi gondolkodásmód!

Lehet, azonban mi soha nem akartuk kényszeredetten követni a fősodort és az éppen aktuális trendeket (videoblog, az hát, meg a kis tö…), ha így lenne, nem a klasszikus rémirodalomról szólna a TBA, hanem Stephen Kingről. Na jó, King nagyszerű író, ez nem volt szép, de hát mostanában olyan trendi.

Összefoglalva ezt a váltás:

  • Twitter: napi friss, rövidek, mémek (muhaha), a hazai és nemzetközi színtérről, illetve velősnek vélhető vélemények
  • MHPLT Fórum: elsődleges kommunikációs felületünk, kibeszélő stb.
  • Moly: a hazai irodalmi központ, mi is jelen vagyunk
  • TBA honlap: mindig is megmarad, friss hírek, bejelentések, fontos információk gardróbja
  • Facebook: marad, a fontos információkat itt is meg fogod találni

Tévedek? Lehet. Visszacsinálom? Nem hinném.

u.i.: mielőtt belekevernéd, nem azért jött ez a döntés, mert King törölte magát a Facebookról, ez a gondolat már sokkal régebb óta érlelődött, de most éppen jól jött ez a clickbait kezdőmondat, King politikai indíttatását pedig még csak véletlenül se keverjük ide

mm
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Ugrás a tetejére