A Külső Istenek tartogattak még meglepetéseket számunkra

Ha azt mondanám, hogy a 2020-as év szöges-cipőben, páros lábbal rúgta ránk az ajtót, majd a fejünket a félfához szorítva párszor rá is verte az ajtólapot, akkor talán finoman fogalmaznék. Nehéz időszakon vagyunk túl mindannyian, ráadásul az évnek még közel sincs vége. Az év eddigi nehézségei, a koronavírus okozta *****-ok után, úgy tűnik családom számára nincs megállás. A Külső Istenek tartogattak még meglepetéseket számunkra.

Talán nem kell mondanom, hogy elkötelezett híve vagyok közösségünknek, azonban most szüleimnek kiemelten szüksége van a segítségemre. Ezért a The Black Aether működését – előre láthatóan 2020. október közepéig – kénytelen vagyok részeiben időlegesen felfüggeszteni.

Családom egyik tagját érintő – a koronavírussal nem összefüggő – betegség okán, ebben az időszakban nem fogok tudni megfelelő energiát fordítani a TBA munkájára. A félmegoldások helyett ezért inkább úgy döntöttem, hogy a következő időszakban átmenetileg a háttérbe vonulok. Ez részben érinteni fogja az aktuális projekteket, rovatokat is.

• Ma reggel még minden szerzőnek azt a választ adtam a Grimmoire… pályázattal kapcsolatban, hogy szeptember végéig válasz érkezik a pályaműre. Ez előre láthatóan késni fog, de mindenki választ fog kapni, ez valószínűleg októberben fog megtörténni.

• A Rejtett polc rovat továbbra is jelentkezni fog a megszokott módon, továbbá Pető Zoltán frissen indult – Averoigne-i krónikák című – rovata is beindul.

• A 2020-ra tervezett két kiadványunk, a Mítosz elszabadul Black Aether különszám, és a folk-horror projekt sajnos tovább csúszik. Szívem szakad bele.

• A Dunwich Market működését, az Azilum magazin, és a hamarosan érkező különszámának megjelenését ez a szünet nem befolyásolja.

Nehéz, felelős döntésekkel terhelt időszak lesz ez a családom számára, de tudom, hogy nem reménytelen. Bárhogy is alakuljon a következő másfél hónap, bármi is legyen ennek az átkozott időszaknak a vége, november estéjén áldozunk a Külső Isteneknek. Még ha passzív is leszek egy rövid ideig, mint mindig, továbbra is számíthattok rám, ahogy az elmúlt években én is számíthattam rátok.

Kérlek, legyetek türelemmel és megértéssel. Én lennék a legboldogabb, ha minden energiámmal megszakítás nélkül folytathatnám azt, amit elkezdtünk ezelőtt közel öt éve, de most helyt kell állnom ott, ahol más nem tud. Ha késve válaszolok egy levélre, egy üzenetre, az nem direkt van, nem miattatok van. Történjen is bármi, az idő végtelen.

Őszinte hívetek,

J.

Tomasics József
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Scroll to top
The Black Aether