Mit olvastál 2020-ban?

Közeledik az év vége, ami általában azt jelenti, hogy sorra jelennek majd meg a TOP10-es listák. Mit ettél, ittál, láttál, hallottál, olvastál… Valahol már készül a TOP10-es listák TOP10-es listája is. Mi is szeretnénk egy ajánlót összeállítani, azonban ez nem egy TOP10-es válogatás lesz.

Írd meg nekünk, hogy a 2020-ban olvasott, H. P. Lovecrafthoz, alkotótársaihoz, elődeihez, utódaihoz, a weird, new weird, a lovecrafti és klasszikus rémirodalomhoz, a Cthulhu-mítoszhoz kapcsolódó könyvek, novellák, versek, képregények, tanulmányok, esszék, értekezések, interjúk, bemutatók, recenziók közül melyik tetszett neked a legjobban, melyiket ajánlanád a közösség figyelmébe is.

Mit kell tenned?

  1. Küldj egy emailt december 15-ig az info@theblackaether.com-ra, tárgymezőben szerepeljen: „Ezt olvastam 2020-ban” (vagy valami hasonló)
  2. A levélben add meg az olvasott anyag címét és szerzőjét, egy linket ahol elérhető, olvasható, vagy ha kiadványról van szó, Goodreads/Moly adatlap linket
  3. Röviden, maximum két bekezdésben foglald össze miről szól az ajánlott írás, és miért tetszett neked (ne legyen több Wordben fél oldalnál)
  4. Add meg a nevedet, hogy jelölni tudjuk, ki ajánlotta az anyagot (lehet ez akár nicknév is)

Arra kérünk, hogy az ajánlódban olyan anyag szerepeljen, amely pozitív élmény adott neked, amelyet szívesen ajánlanál a közösség tagjainak is olvasásra; ha valami kiverte a biztosítékot, úgy érzed Lovecraft forog a sírjában, azt ne most írd meg.

Mindenkinek szüksége van a pozitív olvasási élményekre.

Első sorban könyv és novellaajánlókat szeretnénk összegyűjteni, de ha olvastál egy tartalmas, érdekes, esetleg új információkat tartalmazó cikket, azt is írd meg az ajánlódban. Nem kell feltétlenül magyar nyelvű anyagnak lennie. Mindenképpen csak olyan írást ajánlj, amelyet el is olvastál, hiszen fontos, hogy nagyon röviden összefoglald a tartalmát is; ergo, a megjelenés előtt álló kiadványok jelen esetben nem relevánsak. H. P. Lovecraft műveit is kihagyjuk, erre majd egy külön projektet fogunk indítani jövőre. Videót és hanganyagot (podcast, zenei album stb.) most ne küldj. A beérkezett ajánlók a TBA-n lesznek olvashatók, összegyűjtve egy külön bejegyzésben. Értelemszerűen TBA-s anyagokat ne ajánlj, akkor se, ha különösen tetszett egyik írásunk, mert ez nem rólunk szól. Ez a gyűjtés nem a reklámról szól, nem hirdetési felület lesz. Az ajánlott olvasnivaló mindenképpen kapcsolódjon a megadott témakörhöz, legyen érdekes közösségünk számára.

A beérkező ajánlókat összesítve fognak megjelenni december végén egy bejegyzésben. Reméljük, hogy lesz miből csemegézni az év végén.

 

Scroll to top
The Black Aether