The Black Aether Támogatói Kampány

A kör bezárult, elfogytak a lehetőségek, a résnyire nyitott ajtók végleg bezárultak. Olyan problémába ütköztem, amelyet nem tudok megoldani a közösség támogatása nélkül. Kerestem, kutattam a módját annak, hogy önerőből meg tudjam oldani, de sajnos minduntalan elutasításban volt részem – és néhány gunyoros megjegyzésben. Ezért úgy döntöttünk, hogy a közösség támogatását kérjük.

Támogatói kampány indítunk azzal a céllal, hogy le tudjuk cserélni a laptopomat, amelyen a The Black Aether készül, mert a jelenlegi gép közel használhatatlan, hat év után a végét járja.

Sokat beszéltünk arról Fannival, hogy fordulhatunk-e a közösséghez egy ilyen nehéz gazdasági helyzetben, amelyet a koronavírus okozott, hiszen a turisztika és a vendéglátás torkát elmetszette a vírus, a kulturális élet, a könyvpiac pedig lassú kivéreztetésen esik át. Tavasszal elmaradt a könyvfesztivált, majd ősszel a könyvhét, ami egy nagyon fontos esemény a könyvkiadók életében a karácsonyi időszakra való felkészülésben. Nagyon nehéz volt meghozni ezt a döntést, de jelen pillanatban nem látok, nem látunk más kiutat. Bízunk a közösség megértésében és támogatásában.

375 000.- forint támogatásra van szükségünk ahhoz, hogy a két legfontosabb célt elérhessük.

Több, számítógépekkel és laptopokkal foglalkozó oldalt végigböngésztem, illetve több hozzáértőt is megkérdeztem a témában, az első célösszeg, a 315 000.- forint már elegendő arra, hogy a célnak megfelelő laptopot tudjunk vásárolni. Nyilvánvalóan nem játékra kell, amiben jól kell teljesítenie az a grafikai szerkesztés és videovágás, streamelés; a szövegszerkesztés eltörpül ezekhez, bár jelenleg egy hosszabb szöveg átemelése is percekbe telik, vagy restart az eredménye. Az első célösszeg jelen pillanatban elégségesnek tűnik, de természetesen ezeket a köröket újra meg fogom tenni, amikor realizálódik a gépvásárlás, hiszen a számítástechnikai piac igencsak gyorsan változik.

A második célösszeg elérésénél Fanni laptopját fogjuk felújítani. Nyilvánvalóan nem arról van szó, hogy Fanni nem érdemel egy új gépet – sokkal több elismerést és köszönetet érdemel ő, mint azt bárki gondolná –, vagy ne lenne rá szüksége, de az ő gépe még megfelelően működik, azonban a billentyűzetet le kell cserélni, mert az szinte teljesen kimúlt. Illetve, hogy az ő munkája is könnyebb legyen, egy SSD cserét tervezünk (esetleg, ha úgy alakul, plusz RAM is kerül a gépbe). Ha pedig úgy döntötök, hogy az első két célösszegen túl is támogatjátok a The Black Aethert, akkor a Shoggoth TV-hez fogunk eszközöket vásárolni (2021-től extra terveink vannak a TV-vel), és Fanni gépét is szeretnénk lecserélni, amennyiben lesz rá lehetőségünk.

Valamit valamiért?

Jogos és érthető a kérdés, azonban nincs lehetőségünk arra, hogy olyan kampányt indítsunk el, amelyben különböző támogatói szinteket állítunk fel, és a támogatás összegétől függően különböző ajándékokat adunk cserébe. Nincs más a zsebünkben, csak a mögöttünk álló öt év, az, hogy minden nehézség ellenére töretlenül végezzük vállalt munkánkat és képviseljük a közösséget. Mindig mondjuk, hogy rengeteg terv van még a tarsolyunkban, és bármennyire is tűnhet ez már unalmasnak, valóban számos olyan projektet fogunk elindítani, amelyek sikerében töretlenül hiszünk, és főleg abban, hogy a közösség javára válhatnak. A Shoggoth TV extra teljesítményre kapcsol, bepótoljuk az idén elmaradt kiadványokat (ez jövőre 3 antológiát fog jelenteni), már tervezzük a jövő évi TBA író-olvasó találkozót, és egyre jobban körvonalazódik egy írókör elindítása, amely idővel remélhetőleg írótáborrá növi ki magát.

Szükségünk van a támogatásotokra, jobban, mint a The Black Aether eddigi életében valaha. Minden forint számít, ezért, ha lehetőséged van rá, csatlakozz te is támogatói kampányunkhoz.

• A kampányoldalt ide kattintva tudod megnyitni. •

Bízunk bennetek, bízunk a megértésetekben.

Köszönöm. Köszönjük.

Tomasics József & Sütő Fanni

Tomasics József
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Scroll to top
The Black Aether