Kiadványaink

W. H. Pugmire: A shoggothok szentségtelen odvában

Eredeti megjelenés: W. H. Pugmire: Within Your Unholy Pit of Shoggoths (Monstrous Aftermath: Stories in the Lovecraftian Tradition – Hippocampus Press, 2015)
Magyarul megjelent: W. H. Pugmire: A shoggothok szentségtelen odvában (Somogyi Gábor fordítása, Rémtörténetek járvány idejére – TBA Könyvek, 2020)

Felolvasta: Kovács Bálint
Vágás/effektek: Simon Miklós
Fordította: Somogyi Gábor
Készítette: Gardrób Stúdió

A hangoskönyv meghallgatható:
YouTube
Anchor.fm
Spotify

Sütő Fanni: Csudapest világvége

Novellák és versek a város másik oldaláról. Színes szösszenetek, világok közötti várakozás, verses világvége, alliteráló apokalipszis. Ha nyomaszt a valóság, vessz el kicsit Csudapesten! A Csudapest világvége egy különleges kötet, ugyanis feltárja nekünk Budapest eddig nem ismert oldalát. A metróvonalon utazva új, eddig nem látott helyeket fedezhetünk fel. Ha felpattanunk a villamosra és a vonatra szintén olyan helyszínekre lelhetünk, amire nem is gondoltunk volna. Vége az unalmas utazásnak, Csudapesten egy pillanatra sem fogunk unatkozni. Fanni ezekkel a novellákkal és versekkel egyedülállót alkotott, ugyanis Magyarországon nincs erősen meghonosodva az urban fantasy zsánere. A kötet fejezeteit a szerző saját szavaival mutatja be:

Felelős szerkesztő: Tomasics József
ISBN
: 978-615-6181-00-8 (.epub) 978-615-6181-01-5 (.mobi)
Megjelenés éve: 2020
Moly adatlap

Az ebook ingyenesen letölthető .epub és .mobi formátumban a Dunwich Market vegyesboltban. Regisztráció nem szükséges.

Rémtörténetek járvány idejére #1

A The Black Aether és az Azilum közös, ingyenes kiadványa. Válogatás az Aether Atrox, az Árnyak az időn túlról #1 antológiákban, és az Azilum magazinban megjelent novellákból. Az ebook a magyarországi koronavírus járvány okán jött létre. Maradj otthon, de nézz be az ágy alá!

Az ebook-ban szereplő Wilum Hopfrog Pugmire A shoggothok szentségtelen odvában (Within Your Unholy Pit of Shoggoths, 2015) című novellája még sehol nem jelent meg magyar nyelvű fordításban. Sőt! W. H. Pugmire egyetlen novellája sem jelent meg magyar fordításban, az ebook-ban található eddigi első és egyetlen novellája itthon.

Összeállította: Somogyi Gábor és Tomasics József
ISBN
: 978-615-00-7892-2 (.epub) 978-615-00-7893-9 (.mobi)
Terjedelem: 12 novella (6 magyar szerző, 6 fordítás)
Megjelenés éve: 2020
Moly adatlap

Az ebook ingyenesen letölthető .epub és .mobi formátumban a Dunwich Market vegyesboltban. Regisztráció nem szükséges.

Arthur Machen: A nagy Pán isten és más szentségtelen
történetek

Önálló Arthur Machen kötet, amely a szerző írói életpályájának első szakaszából válogat. Néhány írásával már találkozhattak az Azilum magazin olvasói a különböző számokban, mint például legismertebb, leghírhedtebb elbeszélésével, A nagy Pán istennel, vagy az egyik leghátborzongatóbb történetnek titulált A fénylő emberekkel. Eljött az ideje, hogy végre Magyarországos is megjelenjen egy Machen-antológia, amely méltón örökíti meg műveit a magyar olvasóközönség számára. Ezen gondolatok mentén született meg A nagy Pán isten és más szentségtelen történetek című könyv terve.

A kiadványnál a TBA Könyvek kizárólag a kiadói feladatokat látja el, a kötet tartalmát Somogyi Gábor és fordítói csapata állította össze. Minden elismerést ők érdemelnek a tartalomért.

Szerkesztő: Somogyi Gábor
ISBN
: 978-615-81426-0-1
Terjedelem: 368 oldal
Kötészet: keménytáblás
Megjelenés éve: 2019
Moly adatlap

A kötet jelenleg nem rendelhető.

Aether Atrox

13 önálló, 1 round-robin novella és 3 darab vers szerepel az Aether Atrox antológiában a magyarországi weird alkotói közösség tagjaitól. Sokrétű és színes válogatás, melyben megelevenedik a klasszikus rémirodalom, a lovecrafti és a new weird irodalom is. Ismert és szárnyaikat még bontogató szerzők műveinek gyűjteménye a kiadvány, a profik mellett ismét lehetőséget kaptak azon szerzők is, akik még alkotói útjuk elején járnak. Ha az olvasó ezt szem előtt tartja, akkor garantáltan nem fog csalódni az antológiában.

Szerkesztők: Tomasics József & Sütő Fanni
ISBN
: 978-615-00-5994-5
Terjedelem: 320 oldal
Kötészet: puhatáblás
Megjelenés éve: 2019
Moly adatlap

Rendelhető korlátozott példányszámban a Dunwich Market vegyesboltban.

Árnyak az időn túlról #2

A kötet 17 darab olyan, a Cthulhu-mítoszhoz kapcsolódó novellát tartalmaz, melyek magyar nyelven egészen eddig még nem jelentek meg. A kötet további nagyon fontos része Somogyi Gábor Bevezetés a Cthulhu-mítoszba tanulmányának második része (első rész elérhető a Magyar H. P. Lovecraft Társaság honlapján). 378 oldalnyi tömény mítosz. Az Árnyak az időn túlról trilógia második kötete, mely sorozat első része magánkiadásban jelent meg 2018-ban. A harmadik rész 2020-ban várható.

A kiadványnál a TBA Könyvek kizárólag a kiadói feladatokat látja el, a kötet tartalmát Somogyi Gábor és fordítói csapata állította össze. Minden elismerést ők érdemelnek a tartalomért.

Szerkesztő: Somogyi Gábor
ISBN
: 978-615-00-5009-6
Terjedelem: 378 oldal
Kötészet: puhatáblás
Megjelenés éve: 2019

A kötet jelenleg nem rendelhető. Utórendelés 2020 elején várható.

Azilum

Magyar H. P. Lovecraft Portál vadhajtásaként 2016-ban induló, nyomtatott lovecraftiánus magazin, elsősorban irodalmi fanzin, természetesen nem csak Lovecraftról szól, hanem a lovecraftiánus stílusról és szubkultúráról. A magazin ismeretterjesztő írásokat, irodalmi cikkeket, eddig magyar nyelven még meg nem jelent műveket tartalmaz, emellett filmismertetéseket, interjúkat is lehet olvasni benne. A TBA Könyvek 2019 őszétől vette át az Azilum magazinok kiadását.

A kiadványnál a TBA Könyvek kizárólag a kiadói feladatokat látja el, a magazin tartalmát Somogyi Gábor és fordítói csapata állítja össze. Minden elismerést ők érdemelnek a tartalomért.

Szerkesztő: Somogyi Gábor
ISSN
: 2498-4858
Terjedelem: 2019 végégig 120 oldal, 2020-tól 160 oldal
Megjelenés: 2019 végéig évi 4 lapszám, 2020-tól évi 3 lapszám
Megjelenés éve: 2016-

Az aktuális lapszám megjelenéséről és előrendeléséről honlapunkon illetve a Dunwich Market vegyesboltban tájékozódhatsz. 2020-tól éves előfizetést indítunk!

Black Aether

A The Black Aether ponyvamagazinja, amit a hazai közösség hozott létre. A Black Aether magazinban hazai, amatőr és tapasztalattal rendelkező szerzők novellái és költeményei kapnak helyet, melyekhez külön grafika is társul. A kiadvány a Weird Tales mintájára épül, követi a magazin formátumát, az újrahasznosított papírból készülő belső oldalak is a ponyvamagazint idézik.

Szerkesztő: Tomasics József
ISSN
: 2498-5236
Terjedelem: változó
Megjelenés éve: 2016-

A magazin eddig megjelent 6 száma ingyen letölthető PDF formátumban a Dunwich Market vegyesboltban.

Előrendelés

Női / Férfi T-Shirt

Női / Férfi T-Shirt

Női / Férfi T-Shirt

Női / Férfi T-Shirt

Női / Férfi T-Shirt

Ugrás a tetejére