Podcast

TBA Podcast 2016/01

A The Black Aether első podcast adásában, a H.P. Lovecraft és a popkultúra kapcsolatát járjuk körbe. Jó-e vagy sem az, hogy Lovecraft most nagyon előtérben van és szinte nap, mint nap összefuthat vele az ember az interneten, valamilyen formában.

Számtalan új képregénnyel, rövidfilmmel, számítógépes játékkal, novellás kötettel, regénnyel és az ezekhez tartozó végtelen mennyiségű kiegészítővel futunk össze, ha egyszerűen Lovecraftről keresnénk információt.  Kétes eredetű és kivitelezésű ajándéktárgyak szorítják háttérbe azokat a termékeket, amik próbálnak hűek maradni Lovecrafthez, vagy őrá és munkáira próbálják felhívni a figyelmet és nem csak egyszerűen meglovagolva a hullámot, pénzt akarnak bezsebelni, gyorsan és a lehető legnagyobb haszonnal.

Van, aki szerint ez jó, mert így legalább mindenkihez eljut Lovecraft, van aki szerint pedig nem jó, mert csak többet árt mint használ. Az tény, hogy elkerülhetetlen.

A beszélgetés során szóba került Guillermo del Toro meg nem valósult Az őrület hegyei filmje is, amiről ismét csak megoszlottak a vélemények, koránt sem értünk egyet mindenben. A beszélgetés lezárásaként, pedig mind a négyen elmondjuk rövid véleményünket, első élményünket a novellával kapcsolatban.

Az adás résztvevői:

  • Harangi Péter
  • Hartmann Krisztián
  • Schubert István
  • Tomasics József

Az adás hossza: 50 perc

 

Az eredeti mp3 file is letölthető.

Fontos megjegyeznem, hogy az első adás felvételekor nem álltak rendelkezésünkre olyan technikai eszközök, amikkel olyan minőséget tudtunk volna elérni, ami közelít a kitűzött cél felé. Egy egyszerű Skype beszélgetés lett rögzítve, amihez mindenki az otthoni saját mikrofonját használta, amiből adódnak néha technikai problémák. A felvétel elején hallható visszhang nem tart sokáig csupán 2-3 percig, de a következő adásban ez már biztos nem fog jelentkezni. Ugyan akkor nincs is tervbe véve komoly technikai háttér felállítása, hisz a cél most is az, hogy ha kedvet érzel hozzá, akkor legyen lehetőséged csatlakozni.

Erre buzdítalak is, hisz csak akkor tudunk változatos és érdekes műsorokat készíteni, ha a törzstagokon kívül csatlakoznak hozzánk új partnerek, új véleménnyel, javaslatokkal, ötletekkel.

Hallani fogod, hogy mi is csak lelkes amatőrök vagyunk, elakad a szavunk, belekeveredünk egy gondolatmenetbe. Ezt nézd el nekünk, hisz ez a podcast is egy folyamat része, aminek a végén olyan project fog kikerekedni, ami megfelelő tartalmat és minőséget fog prezentálni.

Nélküled ez szinte lehetetlen.

 

Az oldal tetejére